Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Looi licht toe waarom hij negeren van Frimpong door Koeman begrijpt

Laatste update:

Voor Van de Looi kwam het bedanken voor Jong Oranje van Frimpong niet als een algehele verrassing. "Je proeft wel een beetje hoe hij erin staat, wat zijn gedachtes zijn", zegt de bondscoach van Jong Oranje bij Goedemorgen Eredivisie. "Frimpong heeft het nooit letterlijk gezegd tijdens de interlandperiodes bij ons, maar je proeft dat hij vindt dat hij eigenlijk bij het Nederlands elftal moet spelen. Hij zou misschien niet misstaan bij de selectie van Oranje, maar ook zeker niet op een EK met Jong Oranje."

Van de Looi ziet in Frimpong een ideale wingback, maar zou hem ook in een 4-3-3-formatie opstellen. "Dan waarschijnlijk niet als rechtsback, maar als hangende rechtsbuiten", legt de keuzeheer uit. "Als je spelers selecteert, dan probeer je ze in hun kracht te brengen. Dan moeten ze hun sterke punten laten zien. Ik heb Jeremie ongelooflijk vaak gezien. Zo bekeek ik hem ook voor Louis van Gaal in aanloop naar het WK in Qatar."

Van de Looi kan begrijpen waarom Koeman Frimpong niet heeft geselecteerd voor de Nations League-duels van Oranje. "Waar hij goed in is, is aanvallen. Hij maakt naam in de Bundesliga omdat hij goals scoort en assists geeft. Maar waar hij heel kwetsbaar in is, is in het verdedigen", aldus Van de Looi. "Zeker voor de winterstop toen Leverkusen nog met vier verdedigers speelde, ging hij nog weleens een keer de fout in. Dan kwam er iemand binnendoor of werd hij bij de tweede paal geklopt. Ik begrijp wel dat je als je op een bepaalde manier speelt en je wat verwacht van een rechtsback, je dan andere keuzes maakt."

Frimpong speelde nog geen minuut voor Oranje en zou dus alsnog uit kunnen komen voor de nationale elftallen van zowel Engeland als Ghana. Hij is de zoon van Ghanese ouders en bracht zijn hele jeugd door in Engeland. Van de Looi is er echter niet mee bezig geweest of Frimpong wellicht gaat kiezen voor een andere interlandcarrière. "Of ik er de kolere in heb? Nee, dat valt op zich wel mee. Maar als wij drie of vier weken met z'n allen bij elkaar zijn, en ik heb een speler die er eigenlijk liever niet wil zijn, dan kun je die er beter niet bij hebben. Dat gaat alleen maar invloed hebben op de rest van de selectie. Aan de andere kant: hij heeft wel de kwaliteiten om op ons niveau het verschil te maken."

Meer nieuws

De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
28
Marcus Rashford bijt op X van zich af: 'Het gaat al maanden op deze manier'
8
Hedwiges Maduro lijkt Ajax te gaan verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City
20
FC Barcelona wil Frenkie de Jong om vier redenen deze zomer verkopen
55
Kroes over terugkeer bij Ajax: 'Ik denk niet zo in streepjes en titeltjes'
35
Slot is overtuigd is dat hij manager van Liverpool wordt en benoemt waarom
38

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties