Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van de Looi neemt per direct afscheid van Willem II

Laatste update:

"Hoewel we ons vorig seizoen al snel veilig speelden, we ook dit jaar handhaving weer volledig in eigen hand hebben en we de halve finale van het bekertoernooi bereikt hebben, moet ik helaas constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd", legt Van de Looi uit.

"De supporters steken te veel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt. Ik wil de spelers en staf bedanken voor de zeer prettige samenwerking de afgelopen anderhalf jaar én de warme steun in de afgelopen dagen. Ik wens de club Willem II voor de toekomst al het beste."

De cijfers van Erwin van de Looi bij Willem II.

Technisch directeur Joris Mathijsen 'betreurt' de ontstane situatie: "Maar we respecteren de keuze van Erwin om nu te stoppen. Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club." Reinier Robbemond neemt het stokje voorlopig over en zal zaterdag bij de thuiswedstrijd tegen PSV op de bank zitten bij de Brabanders.

Van de Looi maakte in januari bekend zijn contract niet te verlengen en in een statement eisten supportersgroeperingen onlangs het directe vertrek van de ex-coach van FC Groningen: "De conclusie is hard, maar heel duidelijk. Wij herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren", viel er onder meer te lezen. "Sinds de komst van deze trainer hangt er een negatieve sluier over het voetbal van Willem II. De trainer heeft geen binding met de club of de supporters. Hij staat teleurgestelde supporters ook niet te woord."

Algemeen directeur Berry van Gool en de technische man Mathijsen noemden het gezamenlijke statement van een deel van de supporters afgelopen woensdag 'onmenselijk, ongepast en niet in de geest van Willem II'. De club zei te begrijpen dat de huidige vijftiende plaats in de Eredivisie als zorgelijk wordt gezien, maar riep de fans op om rustig te blijven: "We staan nog steeds vijf, zes punten los van de streep en hebben een beter doelsaldo." Willem II heeft vijf punten meer dan FC Twente en Sparta Rotterdam en zes punten meer dan hekkensluiter Roda JC Kerkrade.

Een begrijpelijke beslissing van Erwin van de Looi?

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
189
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties