Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van de Looi pareert kritiek: 'Ben het niet eens met de roep om jonge gasten'

Laatste update:

De oefenmeester heeft voor het afsluitende groepsduel gekozen voor een basiself met liefst vijf spelers die op het volgende eindtoernooi (EK 2021) niet meer speelgerechtigd zijn vanwege hun leeftijd. "Je kunt het ook anders uitleggen: ik heb zes spelers uitgekozen die mee kunnen naar de volgende cyclus", reageert hij voorafgaand aan de wedstrijd op De Vijverberg voor de camera van FOX Sports.

"We spelen tegen een tegenstander waarvan slechts twee spelers nog mee mogen doen tijdens de volgende cyclus. Je moet een balans vinden en ook bekijken wat voorradig is qua spelers. Uiteindelijk zijn we ook wat jongens kwijtgeraakt aan het Nederlands elftal, dus volgens mij is het allemaal logisch", zo licht Van de Looi zijn keuzes toe.

Bart Ramselaar, Richairo Zivkovic, Indy Groothuizen, Michel Vlap en Kevin Diks zijn tegen Oekraïne allen basisspeler. Het vijftal is op het EK van 2021 niet meer speelgerechtigd en zit de ontwikkeling van jongere spelers in de weg, zo luidt de kritiek. "Ik begrijp de roep om jonge gasten wel, maar ik ben het er niet mee eens. Je wil de huidige cyclus goed afsluiten. Als je hier met een heel jong team speelt tegen een team waarvan de gemiddelde leeftijd twee jaar hoger ligt, dan moet je je afvragen of dat goed is en of je er resultaat mee kunt halen. Je wil je ontwikkelen als team, maar je wil ook gewoon wedstrijden winnen", aldus de bondscoach.

Vind jij de kritiek op het selectiebeleid van Erwin van de Looi terecht?

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
10
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
61
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties