Van den Brom pakt met Anderlecht 32e landstitel

Anderlecht - Zulte Waregem 1-1
Erop en erover, zal John van den Brom zijn spelers voor de wedstrijd ongetwijfeld hebben meegegeven. Anderlecht begon namelijk met het vizier naar voren en poogde om al vroeg de druk van de ketel te halen. Het overwicht van Paars-Wit vertaalde zich in de beginfase echter niet in grote kansen. Zulte Waregem hield zelfs betrekkelijk eenvoudig stand en kwam steeds beter in de wedstrijd. De beste mogelijkheden waren aanvankelijk zelfs voor de bezoekers, die met name via Thorgan Hazard zo nu en dan bijzonder dreigend voor de dag kwamen. Silvio Proto hield zijn ploeg echter op de been en zag hoe Bram Nuytinck op slag van rust aan de overkant alsnog een gigantische kans kreeg. De kopbal van de Nederlander eindigde echter op de lat.

De enorme spanning begon na de pauze zijn tol te eisen. Het begin van de tweede helft was onrustig en het was dan ook niet verwonderlijk dat juist in die fase doelpunten vielen. Na een knappe aanval belandde de bal uiteindelijk het hoofd van Jens Naessens, die raak kopte en zo de meegereisde fans kortstondig in extase bracht. Die vreugde was echter van korte duur: twee minuten na de 0-1 zorgde Lucas Biglia met een van richting veranderde vrije trap weer voor de 1-1. Zulte was nadien ontdaan en had de mazzel dat (wederom) Nuytinck het pleit niet al na 77 minuten beslechtte: de stopper schoot dit keer uit kansrijke positie gehaast voorlangs. Cheikhou Kouyaté bracht de spanning vervolgens toch nog even terug. De Anderlecht-stopper zag tien minuten voor tijd terecht de rode kaart, maar concrete gevolgen had die oliedomme actie, ondanks een bloedstollend slot, niet meer.

Club Brugge - Racing Genk 1-0
Racing Genk verzekerde zich al via de bekerwinst van een Europees ticket en Club Brugge kon het ticket voor de Europa League ook al nauwelijks meer ontgaan. Wel restte Blauw-Zwart nog een kleine kans op een plekje in de voorronde van de Champions League. De bezoekers, onder leiding van van Mario Been, hadden echter het betere van het spel, maar gingen toch met een achterstand de rust in. Topscorer Carlos Bacca benutte een van de spaarzame mogelijkheden die de thuisploeg voor rust creëerde. Die 1-0 hield stand tot aan het laatste fluitsignaal, maar veel schiet Club Brugge daar niet mee op. Door het gelijkspel tussen Anderlecht en Zulte Waregem gaat het ticket voor de Champions League-play-offs namelijk naar Zulte en speelt Club komend jaar in de Europa League.

Standard Luik - Lokeren 4-3
De bekerwinst van Genk maakte het treffen tussen Standard en Lokeren heel wat minder interessant. De thuisploeg wist op voorhand al dat het veroordeeld is tot het spelen van nog een extra play-off om een Europa League-ticket, terwijl Lokeren stijf onderaan staat in de kampioenscompetitie. Het maakte het duel zelf er echter niet veel minder amusant om. De aanwezige toeschouwers kwamen namelijk ogen tekort om niks te missen van het doelpuntenfestival. Mijat Maric opende na negen minuten spelen de score, waarna Reza Ghoochannejhad namens de thuisploeg gelijkmaakte. Sergio Junior Dutra scoorde vervolgens twee keer en was zo verantwoordelijke voor de 1-3 ruststand. Na de pauze knokte Standard zich echter terug. Dino Arslanagic nam de 2-3 voor zijn rekening, waarna Michy Batshuayi het klusje tussen de 65e en de 72e minuut definitief klaarde: 4-3.