Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Gijp doet opmerkelijke suggestie voor Berghuis tijdens Klassieker

Laatste update:

Ajax gaat op 19 december, op de dag dat Berghuis zijn dertigste verjaardag viert, op bezoek bij Feyenoord. "Ik zou die Berghuis van zijn levensdagen niet opstellen", aldus Van der Gijp. "Wat moet je daar nou mee? Vijf dagen lang gaat het over niemand anders dan Steven Berghuis. Tijdens die wedstrijd wordt die hele Kuip gek en alles is gefocust op Berghuis. Dat gaat ook op die andere spelers afstralen. Die druk, die spanning. Al die onzin, dat mediageweld dat eropaf komt. Je kan gewoon die week voor de wedstrijd tegen die Berghuis zeggen: 'Joh, vlieg vrijdag naar Tenerife. Dan kom je woensdag terug. Smeer je lekker in.'"

Het moment van de assist van Berghuis op Tadic tegen NEC.

Johan Derksen kan zich daarin vinden. "Ik ben het eens met René zijn redenering, dat het voor alle partijen, maar zeker ook voor Ajax en Berghuis, beter is dat hij niet speelt", aldus Derksen. Van der Gijp denkt dat het ook in het belang van de ploeggenoten van Berghuis zou zijn. "Als er zoveel druk op staat en zoveel geweld, dat is niet prettig voor die andere spelers. In de bus heb je dat al. Het is altijd al heavy, die wedstrijd. Nu wordt die super heavy. Dan denk ik: stel Antony op, en je bent klaar."

Berghuis maakte zaterdag zijn Eredivisie-debuut voor Ajax tegen NEC (5-0 winst). Er was wat kritiek op het spel van de rechterspits, maar Van der Gijp licht de goede assist op Dusan Tadic uit. Berghuis werd daarbij gelanceerd door Davy Klaassen en legde breed op de aanvoerder, die onberispelijk raak schoot. "Bij die pass op Tadic met zijn rechterbeen, ik vond wel dat hij dat heel goed deed. Het werd dichtgelopen. Het enige wat hij op dat moment kon doen was de bal voor zijn rechter leggen, dus zijn verkeerde been. Ik vond dit een goede actie."

Ook Wim Kieft vond niet veel aan te merken op Berghuis. "Er viel niet zoveel te halen voor hem in deze wedstrijd. Wat de meeste spelers doen, als je wat jonger of minder slim bent, dan ga je heel erg forceren om je te onderscheiden. Wat mij wel verbaasde, na drie minuten was er een vrije trap voor Ajax aan de rechterkant, in de buurt van de zijlijn. Dan komt die Tadic helemaal over om die bal te nemen. Dan denk ik: dat moet je nou juist niet doen. Laat Berghuis nou die bal nemen, want hij heeft ook een goede trap."

Moet Steven Berghuis spelen tijdens de Klassieker?

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
16
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
45
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
11
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties