Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Gijp gruwelt van uitspraak advocaat Rai Vloet: 'Vind ik heel pijnlijk'

Laatste update:

"Dat vind ik van een advocaat wel heel pijnlijk, dat je in twijfel trekt of Gio wel of niet zijn gordel om zou hebben gehad", zegt Van der Gijp bij Vandaag Inside. "Dan denk ik: Kom op, Vloet reed met alcohol op met 203 kilometer per uur achter op die auto. Zo'n uitspraak kun je dan beter voor je houden." Vloet verklaarde tegenover de rechter 'met cruisecontrol bezig te zijn geweest' toen het ongeluk gebeurde, waarbij hij in zijn beleving 130 kilometer per uur reed. De rechtbank zette daar zo zijn vraagtekens bij.

De advocaat van Vloet zei dat zijn cliënt de verkeerde beslissing heeft genomen en de risico's niet goed heeft ingeschat, mogelijk omdat de A4 bij Hoofddorp breed en overzichtelijk is. De raadsman trok ook hardop in twijfel of het vierjarige slachtoffer een veiligheidsriem droeg. De raadsman dacht namelijk van niet "Het is een gapend gat in het onderzoek." De moeder van het slachtoffer gaf eerder al aan dat ze de veiligheidsriem in het kinderstoeltje heeft gecontroleerd. Dit deel van het pleidooi kon ze niet aanhoren, waardoor ze de zaal verliet.

Vloet stond maandag terecht voor een ongeval dat in november 2021 plaatsvond. De ex-speler van onder meer PSV, NAC Breda en Heracles Almelo zat op de bestuurdersstoel toen een botsing op de A4 bij Hoofddorp de vierjarige Gio het leven kostte. Eerder bleek al dat Vloet met twee keer zoveel alcohol als toegestaan achter het stuur was gestapt en meer dan tweehonderd kilometer per uur had gereden. Vloet erkende in de rechtbank dan ook 'twee, drie glazen sterke drank op te hebben gehad'. Naast een geëiste celstraf van drieënhalf wil Justitie hem voor vier jaar zijn rijbevoegdheid ontzeggen.

Meer nieuws

VZ Kort: Dries Mertens plakt er een jaar aan vast bij Galatasaray
77
Ajax pikt talent op uit Rotterdam: 'Heb dezelfde kwaliteiten als Timber'
2
Dit is het verblijf van het Nederlands elftal tijdens het EK in Duitsland
2
Pak 50x je inzet als Dortmund en Real Madrid scoren in Champions League-finale!
0
Het lekkerst mogelijke toetje lonkt voor Dortmund-icoon Marco Reus
1
'Feyenoord gaat mogelijk aankloppen bij Liverpool en Slot voor middenvelder'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties