Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Hoorn en Zivkovic redden dramatisch Ajax

Laatste update:

Kunstgras ligt de Amsterdammers niet slecht, want Ajax is de enige club die nog nooit een wedstrijd op kunstgras verloor in de Eredivisie. Leuk was het in ieder geval niet wat beide ploegen de fans voorschotelden in de openingsfase. Excelsior probeerde de aanval nog wel te zoeken, maar bij Ajax zakten tal van spelers (net als tegen Vitesse) door de ondergrens. Het zorgde ervoor dat de kansen in de eerste helft voor de thuisploeg waren: Adil Auassar schoot rakelings naast en Ninos Gouriye testte de alertheid van keeper Jasper Cillessen met een verraderlijk schot.

Het gezicht van trainer De Boer van Ajax stond in de eerste helft op onweer. De coach was zichtbaar niet blij met het spel van zijn team en bovendien was hij niet gelukkig met enkele beslissingen van de arbitrage. De coach zal een donderpreek gehouden hebben in de rust en aanvankelijk leek Ajax het signaal te begrijpen. Met een verwoestend schot zorgde Ricardo van Rhijn voor een van de eerste kansen van de Ajacieden; de bal spatte uiteen op de lat.

Ajax zette die vorm niet door. Excelsior schreeuwde al om een strafschop en niet veel later verprutste de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen een werkelijk gigantische mogelijkheid. Jeff Stans kreeg de bal op een presenteerblaadje en hij hoefde alleen nog maar het laatste zetje te geven, maar hij presteerde het om de bal over het doel te werken.

De Boer had genoeg gezien en slachtofferde Arek Milik en Ricardo Kishna voor Zivkovic en Anwar El Ghazi. De coach had veel meer spelers kunnen wisselen, want een grote verandering bracht de entree van dat duo aanvankelijk niet teweeg. Ajax miste creativiteit, deed maar wat en kwam er simpelweg niet door. De Boer bracht ook Van der Hoorn als breekijzer en dat bleek een gouden greep. Vanaf een meter of zestien schoot de gelegenheidsspits raak voor de onverdiende 0-1. Na geklungel van Excelsior werd het zelfs nog 0-2 via Zivkovic.

-
Kan Ajax met deze selectie kampioen worden?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
9
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties