Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Sar hoopt gewilde Ajacied met 'mooie doelstelling' te behouden

Laatste update:

Indien Ajax geen spelers verkoopt, ontstaat er wel een gat in de begroting. Er wordt altijd rekening mee gehouden dat er spelers verkocht worden en Van der Sar benadrukt dat dit nog kan gebeuren, maar stelt dat het tegelijkertijd niet hoeft. "Ik verkies sportief succes te allen tijden boven financieel succes. Bovendien hebben we een gezond eigen vermogen, waarde in de selectie en komt er jeugd door. De noodzaak om te verkopen is er dus niet."

Een van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken, is André Onana. De doelman heeft aangegeven dat hij graag hogerop wil en werd de voorbije tijd gelinkt aan verschillende Europese topclub, maar er speelt concreet nog weinig. Van der Sar probeert hem 'te verleiden' om nog een jaar bij Ajax te blijven. "Ik draag André een warm hart toe en weet zeker dat hij de top van Europa gaat halen, maar als daar even geen plek vrij is, dan is een jaar Champions League spelen en zorgen dat je weer kampioen wordt, bijvoorbeeld als keeper met de minste tegengoals, ook een mooie doelstelling."

"Dat zou best een mooie opsteker kunnen zijn voor hem om toch langer te blijven. En dat geldt ook voor anderen", gaat Van der Sar verder. Hij benadrukt dat spelers alleen tegen het 'juiste bedrag' mogen vertrekken en dat het geen probleem is als de selectie intact blijft. "We zullen dan wel een beetje moeten frutselen met de begroting, maar kampioen worden en ver komen in de Champions League, dat is wel waar we voor bezig zijn. Dat doen we graag met een zo sterk mogelijke selectie."

Van der Sar denkt dat het in dat geval nog steeds mogelijk is om jeugdspelers een kans te geven. "Bij Ajax is het altijd zo geweest dat de een leert van de ander. Donny van de Beek heeft van Davy Klaassen geleerd en ik hoop dat Victor Jensen of Jurgen Ekkelenkamp weer van Donny leert. Mocht Donny weggaan, dan kan een van deze jongens het misschien overnemen", aldus Van der Sar, die beaamt dat het niveau wel omhoog is gegaan en er tegenwoordig Nederlands internationals kunnen worden teruggehaald. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt Ajax zich niet meer te gaan roeren op de transfermarkt. Het is volgens Van der Sar immers 'onzin' om een eerste keeper, een nieuwe nummer tien of een nieuwe linksback te halen als Onana, Van de Beek en Nicolás Tagliafico gewoon blijven.

Zie jij André Onana deze zomer vertrekken bij Ajax?

Meer nieuws

Koeman maakt voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal bekend
186
FC Barcelona overleeft reuzenkansen hekkensluiter en wint dankzij Fermín López
17
Tijjani Reijnders besluit uitstekend debuutseizoen met fraaie bekroning
14
Uitblinker Summerville en Piroe helpen wervelend Leeds United aan finaleplaats
10
Gerry Hamstra krijgt jaar na vertrek bij Ajax nieuwe kans in de Eredivisie
0
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties