Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Sar ondanks de dubbel kritisch op Ajax-seizoen: 'Een 7,5'

Laatste update:

In een interview met het clubkanaal krijgt Van der Sar de vraag of het een groot probleem zou zijn als er geen spelers worden verkocht. "Dat kan", aldus Van der Sar. "Je teert nu ook op je eigen vermogen. Het afgelopen jaar heeft een flinke hap uit ons eigen vermogen gehaald. Je hield misschien met André (Onana, red.) rekening, een topkeeper die voor een mooi bedrag, 25 of 30 miljoen naar Engeland zou kunnen gaan. Dat wordt waarschijnlijk nu een stuk minder, of nul", doelt de directeur op de contractsituatie van de doelman. De overeenkomst van Onana loopt af in 2022 en een akkoord over een verlenging is niet bereikt, waardoor een zomers vertrek een serieuze optie lijkt.

"Brian is natuurlijk een speler die interessant was voor ons", vervolgt Van der Sar. Hij doelt op het transfervrije vertrek van Brobbey naar RB Leipzig. "We zullen er misschien nog een spits bij moeten halen. Wat gebeurt er met Nico (Nicolás Tagliafico, red.)? We hebben ook uitdagingen. Het is niet zo dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is bij ons. We kijken goed naar de kosten en de uitgaven, wat zit er in kas, wat kunnen we doen en wat willen we doen? Er zijn genoeg dingen waar we ons de komende jaren druk om kunnen maken."

Ajax werd afgelopen seizoen voor de 35ste keer in de clubgeschiedenis de landstitel en won ook de TOTO KNVB Beker. Terugkijkend beoordeelt Van der Sar het seizoen met een 7,5. Dat het cijfer niet hoger uitvalt heeft te maken met de prestaties in Europa. In de groepsfase van de Champions League eindigde Ajax derde en in de Europa League kwam het team van Erik ten Hag niet verder dan de kwartfinales. "Dat we die 0-2 weggaven tegen Atalanta; dat had ons niet mogen gebeuren. Dat is een aandachtspunt voor volgend seizoen", aldus Van der Sar. "Kampioen worden is belangrijk, de beker winnen is leuk, de dubbel is fijn. Maar in mijn ogen hadden we Europees een tikje beter kunnen presteren. Dus ik geef dit seizoen een 7,5 of een 8-, kan dat?"

Het goede gevoel overheerst bij de Ajax-directeur. "Het niveau van het elftal gaat omhoog. Dat zie je ook aan de jeugdspelers, die de stappen ook maken. Devyne Rensch die boven komt drijven, Ryan Gravenberch die dat doet en Jurriën Timber die het fantastisch doet. Dat zijn de mooie dingen." Komend seizoen hoopt Van der Sar dat Ajax overwintert in de Champions League. "Kampioen worden is ook volgend jaar natuurlijk weer heel belangrijk. We begroten op het spelen van Champions League, dus als je dat niet hebt zit je met een groot gat."

Meer nieuws

Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
9
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
9
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
3
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
24
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
15
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties