Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Sar ontstemd over besluit kabinet: 'Wij vinden het onbegrijpelijk'

Laatste update:

Zondag waren nog 7500 fans aanwezig bij het duel tussen Ajax en AZ (2-0), waarin Ajax zich officieus tot kampioen van Nederland kroonde. Ajax schrijft dat die proef naar tevredenheid verliep, waardoor 'de hoop en verwachting er was' dat er ook in de laatste speelrondes van de Eredivisie beperkt publiek aanwezig kon zijn. Algemeen directeur Edwin van der Sar baalt ervan dat het kabinet toch anders heeft besloten.

Meer: Derksen wijst nieuwe schuldige aan: ‘Hij heeft Ajax naar de klote geholpen’

"Wij vinden het onbegrijpelijk", reageert Van der Sar op de website van Ajax. "Er zaten vorige week bij Ajax - AZ bijna 7500 supporters in de ArenA, iedereen was getest. En het is allemaal naar wens verlopen. Het enthousiasme was enorm en goed voelbaar in het stadion. Zondag komt Emmen hier op bezoek. Het smaakte naar meer maar het wordt veel minder. Sterker nog, dit voelt alsof we terug bij af zijn."

"Ik sluit me aan bij de woorden van de KNVB, ECV en KKD die constateerden dat de pilot een losse flodder was en dat het niet uit te leggen is aan fans", vervolgt de oud-keeper. "We willen dit seizoen mooi afsluiten en daar horen supporters bij. Helaas wordt ons geduld opnieuw op de proef gesteld." Eerder op de donderdag liet Supporterscollectief Nederland, een overkoepelende organisatie voor alle supportersverenigingen en -groepen van betaaldvoetbalclubs, al weten het besluit af te keuren.

Matthijs Keuning, voorzitter van het orgaan, zei tegen het Algemeen Dagblad dat 'er geen touw meer vast te knopen is' aan de besluitvorming van de politiek. "Eerst zegt het kabinet dat er langzaam versoepeld moet worden en vervolgens wordt na een geslaagd weekeinde met publiek besloten dat er toch geen fans meer naar de stadions mogen. Er valt geen touw meer aan vast te knopen", aldus Keuning, die sprak van een 'ondoordacht, onnodig en bureaucratisch besluit'.

Ook de supportersvereniging van Ajax betreurt het ten zeerste dat het stadion leeg blijft bij de mogelijke kampioenswedstrijd. "Als SV Ajax vinden wij deze beslissing uiterst teleurstellend. Wij roepen al sinds augustus 2020 dat er testenevenementen zouden moeten plaatsvinden. Nu dit de laatste tijd eindelijk gebeurde en succesvol bleek, is een dergelijke beslissing voor ons niet uitlegbaar aan de achterban", aldus directeur Fabian Nagtzaam. "Wij hebben groot respect voor alle kampioenen in de zorg en deze mag ook nooit worden overbelast, maar ons inziens bewezen de eerdere testevenementen, waaronder de wedstrijd afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena, dat het kan."

Meer nieuws

Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
7
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
26
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
11

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties