Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Sar schrikt van revolutionaire uitspraken vanuit UEFA

Laatste update:

Door de coronacrisis werden alle wedstrijden vanaf de kwartfinales beslist over één wedstrijd op neutraal terrein. Hetzelfde gebeurde in de Europa League; in dat toernooi werden ook twee affiches in de achtste finales beslist zonder returnwedstrijd. De coronacrisis leidde in beide toernooien tot een 'Final Eight'-format, waarin de laatste rondes in rap tempo werden afgewerkt. Het bleek volgens Ceferin een 'heel interessant systeem'. Het huidige Champions League-format ligt contractueel nog vast tot en met het seizoen 2024/2025, maar Ceferin wil in de komende maanden nagaan of het format niet 'iets voor de toekomst' is.

Voor de clubs kleven er echter grote nadelen aan het systeem. Zo waarschuwt Van der Sar, algemeen directeur van Ajax en bestuurder van de European Club Association die clubs in Europa vertegenwoordigt, dat er veel inkomsten verloren zullen gaan als er geen returnwedstrijden meer plaatsvinden. "Ik snap dat het een leuk format is voor het publiek, maar voor de clubs ligt dat wel anders", benadrukt Van der Sar dinsdag in De Telegraaf. Hij vreest voor miljoenen euro's aan inkomsten. "Voor de clubs zal het geen serieuze optie zijn om de knock-outfase altijd op deze manier af te werken."

Sportmarketeer Woerts sluit zich daarbij aan. Hij noemt het 'bijna onmogelijk' om te stoppen met thuis- en uitwedstrijden. "Ik verbaas me ook over de uitspraken van Ceferin, want er liggen al heel veel getekende contracten voor de periode 2021-2024. En het tv-geld is de kurk waar de Champions League op drijft", stelt de voormalig marketingdirecteur van Feyenoord. Bovendien is het voor clubs nadelig dat een beslissingswedstrijd op neutraal terrein wordt afgewerkt, stipt hij aan. "Wat denk je dat het aan recettes scheelt als je de achtste finale, kwartfinale en halve finale niet in je eigen stadion mag spelen, maar op neutraal terrein moet afwerken?"

Ben jij voor het behoud van het Final Eight-systeem in de Europese toernooien?

Meer nieuws

Derksen gaat er vol in: 'Ajax haalt weer een snotaap die niet geremd wordt'
7
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
17
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
21
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
27
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties