Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van der Vaart blijft zich ergeren: 'Hij heeft iets wat niemand bij Ajax heeft'

Laatste update:

Van der Vaart kreeg zondagavond bij Studio Voetbal de vraag hoe hij Berghuis op tien vond spelen tegen PEC. "Mwah, mwah", antwoordde de oud-speler van Ajax. "Hij wordt ook niet geholpen. Het ligt op de eerste plaats aan jezelf. Ik denk dat zijn karakter bij Feyenoord anders was dan nu bij Ajax. Ik heb het al vanaf het begin gezegd, maar Berghuis wordt echt overgeslagen bij Ajax. Dat irriteert me een beetje, omdat hij in mijn ogen de meest creatieve speler van Ajax is."

De NOS liet vervolgens beelden zien waarop onder anderen David Neres en Noussair Mazraoui zaterdag meermaals voor een andere oplossing kozen, terwijl Berghuis er ogenschijnlijk beter voor stond. "Misschien ben ik wel te veel aan het zoeken, maar als hij speelt moet hij eigenlijk heel veel ballen krijgen. Van twintig mogelijke ballen krijgt hij er wellicht maar vijf. Dat is het probleem. Berghuis mag ook geen vrije trappen nemen. Zaterdag mocht hij wel een corner nemen en was hij goed voor twee assists."

Ibrahim Afellay vindt Berghuis 'nog te nederig'. "Rafael merkt terecht op dat hij in potentie de meest creatieve speler van Ajax is. Als je hem de bal geeft, doet hij er over het algemeen wel iets goeds mee. Je mist gewoon dat gif, dat hij zegt: 'De bal hier'." Van der Vaart is niet iemand die vindt dat een nieuweling tijd nodig heeft bij een andere club. "Als je nieuw bent bij een club moet je een statement maken. Dat je aangeeft dat je in dit en dat het beste bent. En dan moet je het laten zien", stelde de oud-middenvelder, die uitbeeldde dat de Berghuis van Feyenoord met veel meer misbaar zou hebben aangegeven dat de bal naar hem had gemoeten. "Dat irriteert mij", herhaalde de analyticus.

"Ze hebben het over Antony, Neres en Mohamed Daramy. Dat is prima, maar niemand kan wat Berghuis kan. Dat is dat linkerbeen, die beslissende steekbal of die voorzet geven. Antony is één-tegen-één en Neres ook van hetzelfde, maar niemand kan wat Berghuis kan. Alleen hij laat het een beetje gebeuren en zijn medespelers helpen hem ook niet. Dat irriteert me." Freek Jansen van Voetbal International merkte op dat iedereen bij Ajax om de bal vraagt, niet alleen Berghuis. Van der Vaart: "Je haalt iemand van Feyenoord, dat is niet niks, laten we eerlijk zijn. Voor veel geld en dan is het zo van: 'Doe maar mee, we zien wel'."

"Ik denk dat ze Berghuis voor vijftien miljoen euro niet hadden gehaald", wees Jansen op het verschil in aankoopprijs tussen Berghuis en Antony. "Het was gewoon een koopje voor Ajax en ze gingen ervan uit dat ze Neres zouden gaan verkopen", benadrukte de journalist, die erop wees dat het qua basisplek op rechts tussen Antony en Berghuis gaat. Van der Vaart: "Ik zou altijd voor Berghuis kiezen. Hij heeft iets wat niemand heeft. Bij het Nederlands elftal ook. Twee, drie ballen waardoor Oranje een doelpunt maakt. Dat doet ook niemand bij Oranje. Louis van Gaal stelt hem niets voor niets op."

-

Meer nieuws

Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
5
De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
4
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
5
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
10
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties