Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wytse tegen V/d Vaart: 'Iedereen is weer op de kast, deed je dat expres?'

Laatste update:

Gravenberch komt er in zijn eerste jaar in de Bundesliga totaal niet aan te pas: de middenvelder startte slechts één keer in de basis. "Ik heb het vorig jaar al gezegd: te vroeg weggegaan", reageerde Marco van Basten. "Die jongens gaan veel te snel naar die grote clubs. Dan denken ze dat ze heel wat zijn, maar bij dat soort clubs kom je binnen in de kleedkamer... Dan zeggen ze allemaal: 'Laat het maar eens zien.' Je moet het echt zelf regelen. Je medespelers zien je als concurrent. Als je goed bent, dan lukt het, maar je moet van goeden huize komen. Een hoop Nederlanders onderschatten dat."

De Telegraaf meldde maandag dat Gravenberch gesprekken voert met Liverpool, maar dat is niet wat Van Basten hem zou adviseren. "Liverpool is ook veel te groot voor hem." Van der Vaart adviseert Gravenberch eveneens om een stapje terug te doen. "Weet je wat het allerbelangrijkst is als je naar een nieuwe club gaat? De eerste twee weken. Je moet elke training, elk oefenduel laten zien dat jij een terechte aankoop bent. Voor Gravenberch zou het eigenlijk goed zijn om hem weer te verhuren aan Ajax. Je moet gewoon aan voetballen toekomen. Kun jij je nog een speler herinneren die in de jaren negentig op de bank zat bij Bayern? Je verdient veel geld... Leuk en aardig, maar nee, je moet voetballen."

Jan Mulder wierp de vergelijking op met Bellingham, die bij Dortmund al jaren de sterren van de hemel speelt. Vrijwel alle Europese grootmachten maken jacht op de jongeling, die liefst 150 miljoen euro zou kunnen opleveren. Het staat in schril contrast met Gravenberch, die nauwelijks van de bank komt bij Bayern. "Bellingham is 150 miljoen euro waard, maar ik zie het enorme verschil met Gravenberch niet", zegt Mulder desalniettemin. Van der Vaart reageerde: "Wat ik denk dat het grote verschil is: Bellingham zit bij een club een stapje lager en speelt altijd. Ik denk dat Gravenberch beter is dan hij. In alles. Juist ook in fysiek."

Geen spijt van uitspraken
Presentator Wytse van der Goot brengt de uitspraken dinsdagavond met een kwinkslag ter sprake in de studio van Ziggo Sport. "Deed je dat nou expres gisteren? Je hebt iedereen weer op de kast gekregen. Gravenberch in alles beter dan Bellingham." Van der Vaart reageert enigszins verbaasd: "Ja, is iedereen op de kast?" Van der Goot zegt dat veel mensen het oneens waren met die stelling. "Ik vind dat echt. Alleen, de keuze van club maakt echt het verschil. Zijn talent is veel groter dan dat van Bellingham. Alleen speelt Bellingham elke week. En Gravenberch heeft niet de kans om dat te laten zien."

Gravenberch had volgens Van der Vaart beter voor een club in de Europese subtop kunnen kiezen. "Europese subtop klinkt alleen zo negatief, vind je niet?", voegt hij er direct aan toe. "Maar je moet af en toe een stapje er tussendoor hebben om echt te laten zien hoe goed je bent. Gravenberch heeft kwaliteit, hij kan scoren en assists geven. Ik denk dat hij veel beter is dan hij kan laten zien bij Bayern." Dat zijn mening voor veel reacties zorgt, boeit Van der Vaart weinig. "Daar heb ik niet zoveel mee, het is gewoon mijn mening. Ik snap wel dat mensen het daar mee oneens zijn. Ik doe het niet expres, ik vind het ook echt."

Meer nieuws

Marco Reus hakt knoop door en vertrekt na 12 jaar bij Borussia Dortmund
9
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
27
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
33
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties