Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Dijk bevestigt transferverzoek en haalt uit naar Southampton

Laatste update:

"Het voelt voor mij alsof ik geen andere keus heb, nadat ik te horen kreeg dat de club mij disciplinaire sancties of een boete van twee weeksalarissen wil opleggen", vertelt Van Dijk in het statement. "Ik ga in beroep tegen deze onrechtvaardige sancties en het onvermogen van Southampton om het disciplinaire protocol te volgen." De mandekker zegt de afgelopen zes maanden meerdere gesprekken gevoerd te hebben met het bestuur van de club, voormalig trainer Claude Puel en de huidige manager Pellegrino. In al die gesprekken maakte Van Dijk zijn vertrekwens kenbaar.

"Ik ben enorm ambitieus en wil zoveel mogelijk bereiken. In de korte carrière die een voetballer heeft, wil ik mijn potentieel waarmaken", laat de ex-speler van onder meer FC Groningen weten. Van Dijk wil weer Europees voetbal spelen en meedoen om de grote prijzen, voegt hij toe. Daarom vraagt hij Southampton om de interesse van topclubs in overweging te nemen, 'als die er nog is'. "Ik ben gefrustreerd doordat de club het standpunt inneemt dat ik niet te koop ben. Ik ben teleurgesteld over het feit dat meerdere geïnteresseerde topclubs zijn afgewimpeld toen ze navraag deden."

Van Dijk stond een groot gedeelte van de tweede seizoenshelft aan de kant met een enkelblessure. In die periode heeft hij nagedacht over zijn situatie. "Het besef drong door hoe belangrijk het is om grote kansen aan te grijpen als ze voorbijkomen. In privégesprekken heb ik mijn gevoelens kenbaar gemaakt aan de club. Helaas kwam de inhoud daarvan vaak terecht in de media. Ik wil ook duidelijk maken dat ik nog nooit heb geweigerd om te trainen. Wel is me gevraagd naar mijn mening en ik heb eerlijk toegegeven dat ik vanwege de genoemde redenen niet het juiste gevoel heb."

Na dat gesprek legde Pellegrino uit dat hij alleen spelers wil hebben die zich honderd procent toegewijd voelen aan de club, zo vertelt Van Dijk. "Hij liet me dus weten dat ik afgezonderd van de ploeg moest trainen. Ik ben een trotse professional en daarom voel ik me beledigd door het verhaal dat ik heb geweigerd om te trainen. Ik vind het belangrijk om te vertellen hoe het echt zat. Ik hoopte om de goede relatie met de club en de fans te behouden, maar die relatie is helaas ernstig beschadigd door wat er is gebeurd."

Tot slot zegt Van Dijk dat hij de club dankbaar is voor de kans om in de Premier League te spelen. "Maar het moment is gekomen om verder te kijken. Hopelijk kan ik met de club een oplossing vinden die voor alle partijen het best is." De 26-jarige Van Dijk werd vorige maand uit de selectie gezet en mocht ook niet mee op trainingskamp naar Frankrijk. Hij wordt behalve door Liverpool ook begeerd door Chelsea, dat naar verluidt 55 miljoen euro plus bonussen voor hem overheeft. Zijn contract loopt nog vijf jaar door.

Zie je Virgil van Dijk deze maand nog vertrekken?

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Guus Meeuwis brengt speciaal kampioensnummer ten gehore
14
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
12
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties