Van Dijk haalt opgelucht adem na enorme misser van Mahrez

De verwachtingen waren hooggespannen, maar het publiek werd zeker in de eerste helft niet vermaakt. De voorhoedes van beide elftallen werden niet vaak in het spel betrokken. Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané deden nauwelijks van zich spreken, terwijl Manchester City niet voor de benodigde aanvoer op Sergio Agüero kon zorgen. Het meest besproken moment van de eerste helft was een vermeende overtreding van Dejan Lovren op Agüero in de twintigste minuut. Arbiter Martin Atkinson kende geen penalty toe, tot frustratie van de bezoekers.

De enige serieuze kans voor Liverpool was in de vierde minuut voor Salah. De Egyptenaar werd aan de rand van het strafschopgebied bediend door een kopbal van Joe Gomez. Hij haalde uit met het linkerbeen, maar schoot naast. Liverpool trad overigens aan met Georginio Wijnaldum en Van Dijk. The Reds konden een opsteker goed gebruiken, na nederlagen tegen Chelsea in de Carabao Cup en Napoli in de Champions League, en tussendoor een remise tegen Chelsea in de Premier League.

Het team van Jürgen Klopp wachtte dus al drie wedstrijden op een overwinning, maar de statistieken tegen Manchester City boden hoop. Al zeventien keer op rij hadden the Citizens niet gewonnen op Anfield; dat gebeurde voor het laatst in mei 2003. Toch kreeg het team van Josep Guardiola na rust een goede kans om op voorsprong te komen. Riyad Mahrez werd gelanceerd door David Silva en plots stond de Algerijn voor het doel, maar zijn inzet zeilde voorlangs. Een kwartier voor tijd probeerde Mahrez het weer uit een lastige hoek en pareerde Alisson het schot.

Manchester City had in de tweede helft het betere van het spel, maar wist dat niet uit te drukken in de score. Zes minuten voor tijd leek een penalty uitkomst te bieden. Volgens Atkinson beging Van Dijk een overtreding op de ingevallen Sané, waarna Mahrez mocht aanleggen vanaf elf meter. De spelmaker, die al enkele kansen had gemist, faalde hopeloos: hij schoot hoog over en daardoor kon Van Dijk opgelucht ademhalen. Het bleef bij 0-0 op Anfield. Drie clubs staan nu op gelijke hoogte in de competitie: ze hebben allemaal zes duels gewonnen, tweemaal geremiseerd en nog niet verloren.