Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Dijk wil Cannavaro opvolgen: 'Misschien tijd voor een verdediger'

Laatste update:

Van Dijk behoort tot de drie overgebleven kanshebbers op de FIFA Best Award. "Wat ik daarvan vind? Kijk, je kunt mij als voetballer onmogelijk vergelijken met Messi of Ronaldo. Het enige dat je volgens mij kunt proberen, is te vergelijken welke impact we hebben gehad op onze teams. En zelfs dat is heel moeilijk", laat de beste speler van Europa van het afgelopen seizoen weten. "Ik ben vooral blij dat er waardering is voor verdedigers. Dat er anders naar ons wordt gekeken. En dat er dus een beloning kan volgen voor al het vuile werk dat is opgeknapt."

Vidic: 'Ik ben een groot bewonderaar van Virgil van Dijk'

De 28-jarige ex-speler van onder meer FC Groningen beseft dat hij de nominatie nooit had verdiend zonder zijn ploeggenoten. "Dit is dankzij de jongens van Liverpool en Oranje. Deze prijzen win je echt alleen als je met elkaar successen hebt geboekt", aldus Van Dijk. "Of ik het verdien? Wat ik vind, is dat we een fantastisch jaar achter de rug hebben. We hebben ook de Supercup weer binnen kunnen slepen in augustus. Dat voelt gewoon geweldig. Een verdediger wint niet vaak individuele prijzen. Volgens mij was Fabio Cannavaro in 2006 de laatste. Misschien is het wel weer een keertje tijd voor een verdediger."

Van Dijk benadrukt dat hij meer waarde hecht aan prijzen die hij met het team wint. "Ik doe het helemaal niet voor de individuele prijzen. De Champions League winnen in Madrid, dat was iets geweldigs. Dat doet meer met mij", vertelt hij. "Die halve finale, met die comeback tegen Barcelona op Anfield en dat enorme aandeel dat Gini (Wijnaldum, red.) had in die wedstrijd, daar draait het om. En de winst tegen Duitsland in Hamburg. Of die partij in mijn top vijf komt? Ik weet het niet. Het was een fantastische avond, een bewijs voor hoe snel Oranje is gegroeid de laatste anderhalf jaar. Het gaat allemaal zo snel. Ik heb wel wat mooie wedstrijden gespeeld de laatste maanden."

Wie verdient de FIFA-award?

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
12
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
21
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties