Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dordrecht naar Odessa: 'Alles geven en maximaal genieten'

Laatste update:

Door Gijs Freriks

Mutzers, 25 jaar, is pas één jaar profvoetballer. De linksbuiten maakte vorig jaar zomer de overstap van De Treffers naar FC Dordrecht en kende een uitstekend jaar aan de Krommedijk, want in 36 wedstrijden was hij goed voor 12 doelpunten. Met zijn transfer naar Chornomorets is hij nu beloond voor dat goede seizoen. "Hier is alles. De faciliteiten zijn top en ze doen er alles aan om je fit te krijgen en houden, zodat je optimaal kan presteren. Ik ga proberen om alles eruit te halen. Ik wil alles geven en maximaal genieten", vertelt Mutzers aan Voetbalzone.

Hoe is Chornomorets op je pad gekomen?
"Ik zat zonder club en ben door veel mensen en clubs benaderd. Ik heb expres lang gewacht omdat ik wilde dat de keuze goed zou voelen. Ik was niet van plan om tegen de eerste de beste club 'ja' te zeggen, alles moest kloppen. Die club heb ik in Chornomorets gevonden. Ik werd per WhatsApp gebeld door iemand van de club. Hij gaf aan dat de trainer mij had zien spelen en zeer geïnteresseerd was. Hij vroeg of ik interesse had om eens te komen kijken. Ze stuurden een ticket op zodat ik met de trainer kon praten over de club en ambities."

"Ik ben naar Kiev gevlogen, werd op het vliegveld opgehaald en heb vervolgens het verhaal aangehoord. De trainer wilde mij er erg graag bij hebben. Hij heeft er ook alles aan gedaan om mij binnen te halen. Het geeft mij veel vertrouwen dat de trainer vertrouwen in mij heeft. Ik ben vervolgens medisch gekeurd en daarna hebben we over het contract gesproken. Donderdagavond (27 september, GF.) heb ik mijn handtekening gezet."

Heb je nog getwijfeld aan de oprechtheid van Chornomorets? Van de Keuken Kampioen Divisie naar de Oekraïense competitie is geen alledaagse transfer.
"Ik heb nooit gedacht: hoe serieus is dit? Ik heb immers een goed jaar gedraaid met goals, assists en goed spel. Ik wist niet wat er vervolgens op mijn pad zou komen, maar dacht wel: er gaat een club komen. Er moest wel wat interessants voorbijkomen. Ik wilde per se op het hoogste niveau spelen, bij een club waar ik kan doorgroeien. Ik heb vanwege het verhaal van de club en de trainer uiteindelijk voor Chornomorets gekozen."

Wat zijn de ambities van de club?
"Zoals iedereen weet, hebben ze een paar jaar terug in de groepsfase van de Europa League gespeeld. Ze hebben vorig jaar een minder seizoen gedraaid en ook nu gaat het niet heel lekker, maar ze willen zo snel mogelijk terug naar de top van de competitie. Daar hebben ze altijd gespeeld. Ze willen de afgelopen twee jaar zo snel mogelijk vergeten. De club wil ook het stadion voller spelen, dat het weer gaat leven. Ze zien in mij een perfecte speler voor de speelstijl van Chornomorets."

Chornomorets eindigde vorig seizoen, na de reguliere competitie, op de voorlaatste plaats in de degradatiepoule. De club aan de Zwarte Zee moest de play-offs in en werd daarin geklopt door FK Poltava. De eerste degradatie in zeven jaar tijd was een feit. Konstantin Frolov stapte op en in het kielzog van de trainer vertrokken ook belangrijke spelers als Maksym Tretyakov, Oleksandr Gladky, Oleksiy Khoblenko, Kyrylo Kovalets en Evgen Zubeyko. Een dikke maand na de degradatie trok FK Poltava zich echter terug en daardoor mocht Chornomorets alsnog in de Premier Liga blijven. De club moest de selectie snel op oorlogssterkte zien te krijgen voor het nieuwe seizoen en Mutzers is het nieuwste gezicht op het trainingsveld.

De geboren Oosterhouter maakte zondag in de met 0-1 verloren wedstrijd tegen FK Mariupol zijn debuut en hoopt zo snel mogelijk te wennen aan zijn nieuwe werkgever. "Dat zal even tijd nodig hebben, maar ik doe mijn best op de training. Ik probeer zo snel mogelijk aan te passen en probeer ook de taal te leren. Ik ken al wat voetbaltermen. Daarnaast zijn er drie jongens bij die goed Engels spreken, dus zij kunnen voor mij vertalen." Mutzers hoopt een 'topjaar' te draaien in het Chornomorets Stadion: "Zodat ik straks een volgende stap kan maken. Of dit mijn eindstation is? Dat zal moeten blijken. Ik durf zoiets niet te voorspellen, maar hoop natuurlijk wel om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik geef alles en doe mijn best."

Je zegt dat je ná Chornomorets 'een volgende stap' wil maken. Sta je voor alles open?
"In principe wel, maar ik ben wel iemand die ergens een heel goed gevoel bij moet hebben. Als het goed voelt, dan kunnen we praten en dan zien we wel verder. Maar het is belangrijk dat ik eerst hier belangrijk ga zijn en veel doelpunten ga maken."

Mutzers is zogezegd bezig aan zijn tweede jaar als prof. Hij begon bij VV Dongen en speelde hierna acht jaar in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. Mutzers viel af en keerde terug bij zijn amateurvereniging in Noord-Brabant. Hierna blonk hij twee jaar uit bij De Treffers en was hij in zijn tweede seizoen goed voor achttien doelpunten en zeven assists. TOP Oss toonde interesse, maar Mutzers gaf de voorkeur aan een contract bij FC Dordrecht. Mutzers zegt dat Marco Boogers de man is die hem binnenhaalde bij De Schapenkoppen.

"Ik kon tussen drie, vier clubs kiezen. Marco wilde mij graag hebben en heeft er alles aan gedaan om mij in te lijven. Puur vanwege hem heb ik toen voor FC Dordrecht gekozen. Na mijn vertrek heeft mij ook advies gegeven bij het kiezen van een nieuwe club. Zijn steun heeft mij erg goed gedaan." Mutzers beleefde een uitstekend seizoen in Dordrecht, maar werd in april uit de selectie gezet omdat hij richting coach Gérard de Nooijer had gespuugd. Mutzers werd later in genade aangenomen, maar in augustus werd het contract ontbonden. "Ik baal van wat er is gebeurd, zo had het niet gemoeten", aldus Mutzers. "Ik vind het jammer dat het zo is afgelopen, maar ik kijk nu weer vooruit. Ik focus mij op Chornomorets."

Meer nieuws

'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
8
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
48
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties