Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van eredivisionist naar 5e klasser

Laatste update:

Elke vrijdagavond als RBC moest voetballen stond ik op de tribune, in 'vakkie OC', ook wel de Volta Side. Het zogenaamde sfeervak van RBC. Ook bij uitwedstrijden probeerde ik er zo vaak mogelijk bij te zijn. Maar de kwaliteit van het voetbal werd steeds minder. Van Eredivisievoetbal in 2001 en van 2003 tot en met 2006, naar zeventiende plek in de Jupiler League in 2011. De altijd al negatieve supporters verdwenen. Het stadion werd leger en leger, alleen de trouwe fans bleven over. In Roosendaal en omstreken werden we uitgelachen, er werd naar NAC Breda gewezen, een aantal kilometers verderop, dat op dat moment een middenmoter was in de Eredivisie. De 'supporters' reden maar wat kilometertjes verder, want dan konden ze fatsoenlijk voetbal zien.

Er was een simpele reden dat er geen fatsoenlijk voetbal te zien was in Roosendaal: geld. Van de gemeente Roosendaal hoefde RBC geen geld te verwachten. De gemeente wilde van Roosendaal een sportstad maken en daar hadden ze het nodige budget voor. Maar geld voor de enige professionele club uit Roosendaal? Ho maar. De afkeuring richting de gemeente vanuit de fans leek me dan ook niet meer dan normaal. Vele brieven en kleine protestactietjes vanuit de fans hadden ook geen nut. Naar ons eigen inziens genaaid door onze eigen gemeente.

Maar waar komt dat nou vandaan, dat RBC zo'n tekort aan geld heeft? Daarvoor moeten we weer een tijdje terug, naar de tijd van Jan Pollemans. In die tijd had RBC een vermogen waarmee ze in de middenmoot van de Eredivisie konden staan, maar dat was al gauw verdwenen. Spelers kregen abnormaal hoge salarissen voor hun verrichtingen, bestuur en trainers kregen ook veel te veel betaald voor wat ze allemaal hadden bereikt. Langzaam aan kwam er een geld tekort, gevolgd door hetgeen waar iedereen bang voor is.

Maar de vraag die nog altijd speelt bij de echte, trouwe RBC fans: Waarom kreeg RBC geen geld van de gemeente? Een onbeantwoorde vraag, want het budget is er nog steeds, maar er is nog niks mee gebeurd. Net zoals in alle andere projecten in Roosendaal: er is amper geld uitgegeven sinds het faillissement van RBC. Het enige project dat wat geld heeft moge kosten is een passerelle, een brug over het spoor vanuit het stadion naar, jawel, het stadion van RBC. Waarom? Zit de burgemeester nu misschien thuis, in de tuin van zijn villa die hij heeft gebouwd van het geld dat RBC had kunnen gebruiken?

Hoe moet dat nu verder? En de spelers die bij RBC Roosendaal voetbalden op het moment dat ze failliet gingen? Die zijn ondertussen al verder ontwikkeld, maar ik geloof niet dat ze RBC al zijn vergeten. Denk aan Cuco Martina, die op dit moment zijn mannetje staat bij FC Twente, Tjaronn Chery die goed speelt in Groningen, of aan Edouard Duplan. Laatstgenoemde was een echte publiekslieveling in Roosendaal, want vooral dankzij hem speelde RBC op dat moment erg goed. Ook zijn er spelers naar het buitenland vertrokken. Umut Gündogan bijvoorbeeld, nu reservespeler bij Galatasaray.

RBC heeft nu zelfs al weer een eigen stadion, het oude stadion gekocht door meneer Hermsen. Ook hebben we alweer een eigen jeugdopleiding, die toevallig vandaag een nauw samenwerkingsverband aan is gegaan met de jeugdopleiding van Feyenoord. RBC C1 is een tijdje terug zelfs al kampioen geworden in de derde divisie. Ik heb alle hoop op een mooie toekomst voor dit RBC, maar zonder hulp van de gemeente want we weten onderhand wel hoe dat gaat daar!

Meer nieuws

Peter Bosz formeert deze elf namen op mogelijke kampioensdag van PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
13
Noa Lang wil show stelen bij feest PSV en neemt voorschot op volgende landstitel
7
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
10
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties