Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Willy Dullens (79), clubicoon Fortuna Sittard en viervoudig Oranje-international, overleden

Laatste update:

Dullens (op de foto in het midden tussen Willy van der Kuijlen en Johan Cruijff) werd gezien als een begenadigd talent met een grote toekomst in het Nederlands elftal. Vanwege zijn geweldige techniek werd hij gezien als de evenknie van Johan Cruijff, die hij meemaakte bij Oranje.

In 1966 werd Dullens verkozen tot Voetballer van het Jaar en en datzelfde jaar maakte hij zijn debuut voor Oranje, tegen België. Dullens speelde samen met onder meer Coen Moulijn, Willy van der Kuijlen, Klaas Nuninga, Bennie Muller en Piet Keizer en wist veel indruk te maken in het duel in De Kuip, waar Oranje met 3-1 won.

In 1966 volgden nog drie interlands voor Dullens, tegen Schotland, Denemarken en Tsjechoslowakije. Dullens, ook wel bekend als 'de Cruijff van Limburg', was voorbestemd om de gouden generatie van Oranje in de jaren '70 mee te maken, maar een zware knieblessure gooide roet in het eten.

In 1969 werd er in het Olympisch Stadion in Amsterdam een benefietwedstrijd gehouden voor Dullens. Het duel tussen Ajax en Alemmania Aachen leverde toen 150.000 gulden op. Dullens bleef na zijn carrière als scout en ambassadeur van Fortuna Sittard in het voetbal betrokken.

Ivo Pfennings, algemeen directeur van Fortuna Sittard, heeft tegenover L1 gereageerd op het overlijden van Dullens. "Een groot verlies voor de club. Zowel bij de heren, vrouwen als academy was hij altijd enorm betrokken. Eén boegbeeld als je praat over de normen en waarden die wij als familieclub hebben en die hij ook uitdroeg in zijn doen."

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk reageert eveneens bedroefd op het nieuws. "Toen ik net begon als trainer van Fortuna Sittard, stond Willy altijd op me te wachten na afloop van een wedstrijd. Samen met Jan Notermans, bespraken we dan de wedstrijd. Ik was altijd erg benieuwd wat zij er van vonden, omdat ze veel verstand van het spelletje hadden. Dat was voor mij zeer leerzaam."

Mark van Bommel spreekt van een 'heel verdrietig bericht'. "Ik kende hem als een écht voetbaldier, bezeten van het spelletje. Hij heeft mede Fortuna op de kaart gezet. Eerst als speler en was later ook nog altijd zeer betrokken. Bovendien was hij één van de eerste Limburgse internationals, die helaas op vier interlands is blijven steken vanwege de knieproblemen."

Meer nieuws

Bizarre uitspraak van Ronald de Boer over Veerman gaat viral na vroege wissel
73
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
147
Grensrechter zakt door extreme hitte in elkaar in Copa América-duel Peru-Canada
1
Lautaro Martínez schiet Argentinië vlak voor tijd naar kwartfinale Copa América
0
Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
35
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
63

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties