Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal: 'De beslissing ligt niet helemaal bij Di María'

Laatste update:

Di María begon na binnenkomst als basisspeler op de flank, maar verloor zijn vaste plaats gaandeweg het seizoen. Van Gaal bracht hem kort voor de Kerstdagen voor het eerst als wissel binnen de lijnen en dat zou nog eens vijf keer gebeuren. Ook bleef Di María een paar keer helemaal buiten beschouwing. De laatste twee maanden is het van kwaad tot erger gegaan: de Argentijn begon op 9 maart voor het laatst in de basis en kreeg toen tweemaal geel. Sindsdien verscheen de recordaankoop niet meer aan de aftrap.

"De manager en de club zijn altijd afhankelijk van wat een speler zelf wil", zegt Van Gaal tegen The Guardian over de situatie, waarin Di María zich bevindt. Basisspeler is hij niet en hij zal hard moeten werken om dat wél weer te worden. "De speler beslist uiteindelijk: we zullen zien wat deze speler doet. Hij kan niet zeggen dat hij hier een uitmuntend seizoen achter de rug heeft. De beslissing ligt niet helemaal bij hem, want hij heeft een contract, dus we praten en evalueren sowieso. Dat doe ik altijd", zegt Van Gaal.

Stiekem hoopt de trainer dat Di María gewoon een langdurige kater had van het WK 2014, dat eindigde met de verloren finale tegen Duitsland. "Je kunt niet altijd zeggen dat dát de belangrijkste factor is, maar ik hoop het. Het speelt natuurlijk een rol en ik hoop dat het dat ook is, want dan kunnen we volgend seizoen een fantastisch jaar gaan draaien. Je moet je aanpassen aan onze filosofie en dat is wellicht wat lastig voor hem. Normaal gesproken gaat hij straks een superseizoen draaien, daar geloof ik in."

Met de houding en werkethiek van Di María heeft Van Gaal geen problemen, benadrukt hij. Op de vraag of hij méér had verwacht van de ex-speler van Real Madrid, zegt de trainer: "Een speler moet een bijdrage leveren. Normaal gesproken had Di María in de basis gestaan, maar de laatste weken komt hij niet aan spelen toe en wint het elftal. Inmiddels verliezen we, dus worden zijn kansen groter: zo werkt het altijd. Het feit dat hij niet steeds in de basis staat is een teleurstelling voor hem, maar ook voor mij."

"Ik houd van iedere speler die presteert, zoals wij willen dat hij presteert. Di María kan mij overtuigen van zijn speelstijl of ik kan hem overtuigen van de mijne: zo is dat bij elke club. Dat is wat ik gedaan heb. Ik ben geen dictator die zegt: je moet zó spelen. Nee, je kunt gewoon spelen. Maar we hebben teamrollen en je moet presteren. Je kunt voetballen zoals je wilt, maar dan moet ik je wel beoordelen op basis van wat anderen doen op je positie."

Ángel Di María gaat volgend seizoen...

Meer nieuws

Zorg minder voor Feyenoord: Roma lijkt uitgesloten van Champions League-deelname
7
Sleutelspeler is bezig aan laatste weken bij Twente: 'De club wil mij verkopen'
2
Beerschot maakt definitief besluit over toekomst van Dirk Kuijt bij de club
2
'Bizar gerucht: FC Barcelona laat oog vallen op Eredivisie-degradant'
7
Plaats voor onder anderen Kaplan en Kökçü in EK-voorselectie Turkije
22
Oosterwolde door gelekte kleedkamerbeelden opnieuw hoofdrolspeler in Turkse rel
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties