Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal hekelt 'onlogisch beleid' KNVB: 'Je kan Ajax daarmee verlichten'

Laatste update:

"Nou, wat ik weer zo onbegrijpelijk vind, is dat in mijn tijd ik dit voorstelde en het niet werd gedaan", verzucht Van Gaal zondagmiddag in de studio van Ziggo Sport, waar hij aanwezig is om enkele duels in de Premier League van een analyse te voorzien. "Alleen toen was er nog publiek. Nu is er geen publiek, dus alleen de acteurs moeten naar het stadion komen. En dat vind ik dan toch vreemd." De KNVB besloot zaterdag al om het gehele programma van zondag te schrappen. De duels die voor zaterdag op de agenda stonden vonden nog wél doorgang.

Meer: Lens werkte samen met Ajax-target Farioli en vergelijkt hem met Nederlander

"Zeker een wedstrijd als Ajax-FC Utrecht, die onder een dak plaatsvindt", doelt Van Gaal op het thuisduel van de koploper in de Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA. "Ajax kan je daarmee ook nog verlichten, want die krijgen een periode waarin ze heel veel wedstrijden moeten spelen. Ik begrijp dat echt niet. Ik vind dat onlogisch beleid", deelt de analist een sneer uit richting de KNVB. De bewering van Van Gaal staat overigens haaks op de verklaring die de voetbalbond zaterdag gaf omtrent het afgelasten van de ontmoeting tussen Ajax en FC Utrecht in Amsterdam.

KNVB: Ajax en FC Utrecht konden zaterdag in hotel, maar 'zo werkt het niet'

De KNVB legt uit waarom ook het treffen in de overdekte Johan Cruijff ArenA is geschrapt.Lees artikel

Toen het KNMI code rood afkondigde vanwege verwachte sneeuw en ijzel in Nederland stond de KNVB voor een makkelijke keuze. "Bij code rood en de huidige situatie met corona zitten veel mensen thuis", verklaarde manager competitiezaken Jan Bluyssen zaterdag in een reactie aan het Algemeen Dagblad. "Wat is dan lekkerder dan een leuk potje voetbal onder een dicht dak van de ArenA? De teams van Ajax en FC Utrecht konden we zaterdag in een hotel onderbrengen. Maar zo werkt het toch niet. Zelfs als er geen fans welkom zijn, dan moeten er nog altijd wel 350 mensen naar die wedstrijd. Ik heb het dan bijvoorbeeld over productiemedewerkers van televisie, journalisten, stewards en agenten. Wij als KNVB nemen ook voor die mensen onze verantwoordelijkheid. Dat lijkt me duidelijk", aldus Bluyssen.

De KNVB nam de beslissing proactief, nadat het in december 2017 misging met meerdere wedstrijden in de Eredivisie. Toen werden FC Utrecht - Feyenoord en Sparta Rotterdam - Vitesse op het allerlaatste moment afgelast, terwijl supporters al onderweg waren op veelal spekgladde wegen. De topper tussen Ajax en PSV ging diezelfde dag wél door, maar de Johan Cruijff ArenA was slechts deels gevuld, omdat diverse fans het stadion niet hadden weten te bereiken. De KNVB moet nu nieuwe data vinden voor de afgelaste wedstrijden Ajax - FC Utrecht, FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag en VVV-Venlo - Sparta Rotterdam op het hoogste niveau, en een divisie lager om Helmond Sport - Almere City en Telstar - NAC Breda, al wordt dat volgens Bluyssen een 'flinke legpuzzel'.

Ben jij het eens met Louis van Gaal?

Meer nieuws

Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
Vitesse zet dag voor besluit KNVB belangrijke stap richting redding van de club
1
ESPN geeft eerlijk toe waarom Ajax wél live wordt uitgezonden en FC Twente niet
15
Meerderheid Premier League-clubs stemt tegen afschaffing van de VAR
9
VZ Kort: Einde seizoen voor Manchester City-doelman Ederson Moraes
77
Juventus ontslaat Massimiliano Allegri; vervanger kan tot medio 2027 tekenen
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties