Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal keert in FM 2017 terug bij Ajax en botst direct met spelers

Laatste update:

In de ultieme voetbalsimulatie is het mogelijk om een eigen personage te creëren dat langs de zijlijn instructies geeft en zijn emoties met de spelers deelt. We kruipen daarom in de huid van een 'jonge Louis van Gaal' en passen het personage zo veel mogelijk aan op hoe de echte Van Gaal zich in zijn succesvolle loopbaan heeft geprofileerd. We kiezen als 'filosofieën' 'aanvallend voetbal spelen' en 'spelers ontwikkelen via de jeugdopleiding' én kijken uit naar de oefenwedstrijden tegen SV Spakenburg, NAC Breda, Dynamo Kiev, FC Nürnberg en Leicester City. Gamen maar!

Van Gaal kent geen geweldige start, want alleen van Spakenburg wordt gewonnen. De duels met NAC, Kiev en Nürnberg eindigen in gelijke spelen en van Leicester wordt met 1-2 verloren. Riyad Mahrez en Jamie Vardy maken het doelpunt van Mateo Cassierra onschadelijk. De eerste officiële wedstrijd is die tegen BSC Young Boys in de derde voorronde van de Champions League. Een cruciale pot, want Van Gaal heeft van het bestuur de opdracht meegekregen om kampioen te worden, de bekerfinale te halen en zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De druk is dan ook direct voelbaar.

Van Gaal is achter de schermen ook bezig met het transfer- en selectiebeleid en in FM 2017 is dat bijzonder boeiend om te doen. Het spel kent namelijk een aantal handige en interessante vernieuwingen, zoals spelers die eerst bepaalde beloftes eisen voordat ze überhaupt over een contract willen praten. Het spel biedt de manager daarnaast de mogelijkheid om een speler die eigenlijk niet naar jouw club wil, toch voor een gesprek te benaderen. We wagen eens een poging bij de talentvolle Predrag Rajkovic van Maccabi Tel Aviv. De 21-jarige doelman laat weten wel wat in een transfer te zien, maar de club uit Israël wijst aanbieding na aanbieding af. De deal gaat niet door.

Dat is een groot probleem voor Van Gaal, want André Onana vertrok met slaande deuren naar Barcelona en Tim Krul is ook in FM 2017 nog herstellende van een blessure. Er zit niets anders op dan Diederik Boer op te stellen tegen Young Boys, maar die keuze pakt niet best uit, want de keeper blundert bij de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Van Gaal staat direct onder druk, maar op persconferenties - die in FM 2017 nóg gevarieerder zijn en meer conversatiemogelijkheden met de pers bieden dan vorig jaar - laat hij weten vertrouwen te hebben in de return. Ondertussen blijft het achter de schermen echter rommelen.

Naast Onana vertrekt namelijk ook Nemanja Gudelj uit de Amsterdam ArenA; de middenvelder wordt voor minimaal 5,25 miljoen euro verkocht aan AS Monaco en wordt vervangen door Marvelous Nakamba van Vitesse. Verder uiten Václav Cerny, Riechedly Bazoer en Donny van de Beek hun onvrede over het feit dat Van Gaal hen transfers door de neus heeft geboord. Met name Van de Beek is woest; de middenvelder zegt zelfs dat Van Gaal 'spijt' gaat krijgen van de beslissing. Dat pikken we niet. We laten Van Gaal de negentienjarige Van de Beek een tijdje uit de selectie zetten.

Van Gaal is nog geen maand de trainer van Ajax, maar de publieke opinie keert zich al tegen hem. Dat is duidelijk te zien aan de reacties op de socialmediafeed die FM aan het nieuwste spel heeft toegevoegd. Wanneer je slecht presteert, word je op deze socialmediapagina niet gespaard. Aan de andere kant: wanneer je slecht presteert, maar nog altijd het vertrouwen geniet van de fans, dan kun je op deze sociale media op de steun van die supporters rekenen. Verder kun je op dit netwerk clubs, spelers en managers volgen én worden er verkiezingen gehouden voor bij bijvoorbeeld de beste speler, de beste trainer of het mooiste doelpunt van het jaar. Dat zijn niet de enige verbeteringen die FM heeft ondergaan.

De bewegingen van de spelers zijn natuurlijker dan ooit, er is een camerastandpunt van achter de doelen toegevoegd, de scoutingsmogelijkheden zijn uitgebreid en de scheidsrechtersspray mag in FM 2017 natuurlijk ook niet ontbreken. Je kunt verder met 'Create A Club' een eigen club zelf volledig opbouwen en toevoegen aan een competitie en met 'Fantasy Draft' kun je een eigen droomteam samenstellen en het opnemen tegen je vrienden. Genoeg mogelijkheden dus!
Als je wil weten wat FM 2017 nog meer te bieden heeft én je denkt het beter te kunnen dan onze Van Gaal, aarzel dan niet en bestel Football Manager 2017 hier! Veel succes!

Meer nieuws

Live meepraten in de Bundesliga: Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen
0
Live meepraten in de Premier League: Liverpool - Tottenham Hotspur
0
PSV-supporter verliest vingers door vuurwerkbom die in zijn hand ontploft
6
Ajax wint bij FC Volendam, dat definitief degradeert uit de Eredivisie
8
Vitesse vergeet in week van miljoenendonaties trouwe fans te belonen
1
Vink geeft PSV dringend advies mee: 'Aanvallend tien keer beter dan Cancelo'
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties