Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal steekt de loftrompet: 'Dat heb ik zelden of nooit meegemaakt'

Laatste update:

Bekijk hier de persconferentie van Louis van Gaal na Nederland - Polen (2-2)

Flekken keepte tegen Wales (1-2 winst) en leek zijn plek tegen Polen weer af te moeten staan aan Cillessen, daar Van Gaal teruggreep op zijn vermoedelijke basiself en Cillessen een streepje voor lijkt te hebben. Dat bleek echter niet het geval. "Cillessen heeft op de training weer een kleine blessure opgelopen, daar heeft hij een kneuzing door gekregen", lichtte Van Gaal voorafgaand aan het duel zijn opstelling toe bij de NOS. "Het is geen erge blessure, waarschijnlijk zal hij dinsdag gaan keepen. Ik vind het niet prettig, hij is heel veel geblesseerd. Je moet op spelers kunnen rekenen, daar hoort ook bij dat ze fit zijn."

Door de blessure van Cillessen kreeg Flekken opnieuw de kans onder de lat. "Je moet presteren, je moet leveren. Je moet dat laten zien wat de bondscoach graag wil zien", vertelt hij na het teleurstellende gelijkspel tegen Polen. "Dit zijn niet de ideale wedstrijden om veel te kunnen laten zien. Buiten de momentjes dat ik het had moeten doen en dat was bij de 0-1, die had ik gewoon moeten pakken. Meevoetballen hoort bij mijn style. Ik probeer altijd mee te voetballen. Als je met drie achterin staat, staan de wingbacks altijd vrij als je tegen een tegenstander speelt met vier verdedigers. Dan kun je zo'n bal snel wisselen."

'Dat telt niet'
Flekken zag er bij de 0-1 dus niet goed uit, maar had ook iets meer ondersteuning kunnen krijgen van Daley Blind, die verzuimde in te grijpen. "Dit zijn frustrerende avonden voor een keeper. Ik verricht in de tweede helft nog wel aan aardige redding. Maar die jongen bleek al buitenspel te staan", aldus Flekken. "Dus dat telt niet. Verder kreeg ik weinig te doen maar word ik wel twee keer gepasseerd ,We moeten het de komende twee dagen afwachten of ik tegen Wales opnieuw op doel sta. Die keuze zullen de bondscoach en zijn staf moeten maken. Misschien is die al gemaakt, we zullen het rustig afwachten."

Van Gaal is lovend over de instelling van Flekken. "Fantastisch dat Flekken zo zelfkritisch is", aldus de bondscoach. "Dat heb ik zelden of nooit meegemaakt. Ik vind het prachtig dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt." Indien Cillessen op tijd hersteld is, is de kans groot dat hij tegen Wales zijn plekje heroverd onder de lat. Kjell Scherpen werd vorige week eveneens bij de selectie gehaald als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Tim Krul, maar de doelman van KV Oostende hoeft niet te rekenen op speeltijd. Zijn plek bij Jong Oranje is ingenomen door Jay Gorter, die zaterdag tegen Jong Wales (0-1 winst) zijn debuut maakte.

UEFA Nations League A
Nederland
2 - 2
Polen
Wie is de beste doelman voor Oranje?

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
1
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
56
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
14
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
36
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties