Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal vergelijkt Nederland en Portugal: 'Rutte is toch de leider?'

Laatste update:

Van Gaal schaart zich 'volledig' achter het door de KNVB uitgebrachte statement over de maatregel. "Daarin wordt benadrukt dat er veel geld is geïnvesteerd in de coronacheck, wat moest van de regering. Het RIVM heeft dat allemaal gecontroleerd. Het heeft weinig coronabesmettingen opgeleverd, maar toch gaan we nu zonder publiek spelen. Ik begrijp dat corona veel belangrijker is dan voetbal, maar het is niet logisch nadenken. Als je dat eerst verplicht, en het gaat heel goed, dan snap ik deze maatregel niet."

Rutte bevestigt: komende weken geen publiek welkom bij voetbalwedstrijden

Het demissionaire kabinet vertelde in een persconferentie over de nieuwe maatregelen. Lees artikel

"Wat wel? Ik ben geen expert", aldus Van Gaal. "Als je een maatregel neemt, moet je dat controleren en handhaven. Dat is niet gebeurd in Nederland. Ik woon in Portugal en daar is het wel gebeurd. 98 procent is gevaccineerd en de ziekenhuisbedden zijn minimaal bezet. Dat heeft te maken met leiderschap. Volgens mij is meneer Rutte toch de leider van dit volk? Daar mag je ook wat van vinden. Wat ik daarvan vind? Dat heb ik duidelijk omschreven."

De keuzeheer krijgt de vraag krijgt om uit te weiden over het verschil tussen Nederland en Portugal. "Verschillende landen hebben verschillende culturen. De Portugees is volgzaam. Die gaat niet in discussie over het dragen van een mondkapje. De regels worden gewoon opgevolgd en er wordt ook gehandhaafd. Weliswaar niet door handhavers, maar gewoon door winkelketens zelf. Het is een heel ander volk dan het Nederlandse, dat het altijd beter denkt te weten. Ik denk het ook vaak beter te weten, maar ik heb er dan verstand van. Dat is het grote verschil", knipoogt Van Gaal.

Gouveia de Melo, vice-admiraal van de marine en tot vorige maand commandant van de Portugese vaccinatiecampagne, maakte in Portugal indruk met een uitspraak over de keuze tussen twee routes: eentje waar een sluipschutter 1 dode maakt per 500.000 mensen en eentje die 1 op 500 fataal treft. De uitspraak diende om mensen te motiveren zich te laten vaccineren. "Die generaal heeft het beter voor elkaar dan het team hier in Nederland", vindt Van Gaal. "Elk land had zo'n hoge vaccinatiegraad willen hebben. Dat heeft Portugal bereikt. Ik woon daar, in dat paradijs."

Van Gaal ziet Oranje als een verbindende factor voor het volk, maar denkt dat de afwezigheid van het publiek daar afbreuk aan kan doen. "Er is een grote kans dat de verbondenheid van het Nederlandse volk - mocht Oranje winnen - nu verloren gaat, omdat het stadion leeg is", geeft hij aan. "De spelers zijn dit wel gewend, ik denk dat die invloed niet zo groot is als we allemaal denken. Maar met de steun van het publiek kun je altijd net wat meer. Stel dat wij van Noorwegen winnen. Dan zijn wij gekwalificeerd. Dat mooie moment haal je weg uit het stadion en voor de spelers. Dat is wel triest", aldus Van Gaal.

-

Meer nieuws

Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
10
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
65
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties