Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal: 'Ze namen met hun vertrek bij Ajax ook hun nadelen mee'

Laatste update:

De duels in de derde ronde van de UEFA Cup resulteerden in twee minimale zeges van 1-0, dankzij twee voltreffers van Dennis Bergkamp. Nadien werden ook AA Gent, Genoa en tot slot ook Torino in de finale verslagen. "Toen had ik het gevoel dat het weinig had gescheeld of ik was ontslagen bij uitschakeling. In de competitie ging het niet goed, we lagen snel uit de beker en het UEFA Cup-toernooi heeft ons gered", verzekert Van Gaal donderdag in de podcast van ondernemer Yves Gyrath.

Van Gaal herinnert zich nog goed dat de druk van de fans en de media groot was, evenals 'spreekkoren die pijn deden voor mij als gevoelig emotioneel mens'. Vanuit het bestuur van Ajax voelde hij echter altijd vertrouwen. "Dat ik niet uit mijn dak ging na de winst, trouwens nooit na mijn successen, komt omdat ik een procescoach ben en het succes zie aankomen. Als het zover is, dan evalueer ik de wedstrijd direct, kijk ik naar de manier waarop we gewonnen hebben en ben ik net zo blij over het proces als met de prijs."

Ver esta publicación en Instagram

De vandaag jarige Wim Jonk (53) ging in 1993 samen met Dennis Bergkamp voor de som van 40 miljard lire (omgerekend 21 miljoen euro) van Ajax naar Internazionale. De Nederlandse tandem hield het in Milaan slechts twee seizoenen vol #hoera #wimjonk #bergkamp #internazionale #forzainter #oldmemories #inter #milano #nerazzurri #seriea #calcio #giuseppemeazza

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Het succes van Ajax had aanvankelijk ook zo zijn keerzijde. Een jaar na de winst van de UEFA Cup vertrokken Dennis Bergkamp en Wim Jonk naar Internazionale. Van Gaal zag juist echter mogelijkheden. "De balans met die twee was niet ideaal. Pas later viel alles zo in balans dat we zelfs de Champions League konden winnen. Jari Litmanen en Frank Rijkaard waren daarvoor doorslaggevend. Een betere tien dan Litmanen heb ik niet gezien."

"Met de komst van Rijkaard en een Fin, Litmanen, uit een divisie waar ze niet op het hoogste niveau spelen en die nog een jaar moest wennen om in Ajax 1 te spelen, bleek de balans in het elftal veel beter dan met Jonk en Bergkamp. Geweldige spelers, maar ze namen met hun vertrek bij Ajax ook hun nadelen mee", verzekert Van Gaal, die in totaal elf hoofdprijzen met Ajax won. Nadien werd hij ook nog landskampioen met Barcelona, AZ en Bayern München.

Meer nieuws

Howe ontsteekt na verloren duel met Manchester United in tirade over VAR
1
AZ ziet kassa rinkelen en ontvangt voor de derde keer miljoenen van Bologna
3
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
2
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
9
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties