Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal: 'Ze waren in Nederland allemaal boos, dat was bullshit'

Laatste update:

United is momenteel op tournee door de Verenigde Staten. Het won met 7-0 van Los Angeles Galaxy, met 3-2 van AS Roma en (vannacht) na strafschoppen van Internazionale. Al voor het duel met i Nerazzurri gaf Van Gaal een persconferentie voor de meegereisde verslaggevers. The Guardian vroeg hem naar diverse zaken, waaronder zijn eerste weken bij zijn nieuwe club en hoe hij zich voelt bij de onttroond Engels kampioen.

Van Gaal denkt dat zijn instapmoment op Old Trafford niet het makkelijkste moment is. "Dit is een club die normaal gesproken om de titel speelt en vorig seizoen als zevende eindigde. Dan weet je dat de selectie niet in orde is, of dat er iets niet klopt qua zelfvertrouwen. In 1997 werd ik trainer van Barcelona en volgde ik Bobby Robson op, die drie bekers had gewonnen. Dat was makkelijker voor mij dan het nu is, denk ik", zegt Van Gaal, die zegt dat het ook niet eenvoudig was om in te stappen bij Nederland.

The Guardian vroeg Van Gaal wat hij ervan vindt, dat een grote concurrent als Manchester City in dezelfde stad huist. "Dat boeit me niet: of ze nu tien meter hier vandaan zitten of dertig kilometer", was het antwoord. "Het is verbazingwekkend hoe ze vooruitgang hebben geboekt, want ze waren geen grote club en nu zijn ze de kampioen. Ze kloppen nadrukkelijk op de deur, maar dat is ook goed voor Manchester United. Er is namelijk strijd en als je dan kampioen wordt, mag je trots zijn."

De journalist van de Engelse kwaliteitskrant nam daarna het 'risico' te stellen dat Manchester City-fans er misschien anders over denken: the Citizens hebben aangeklopt, de deur geopend en weer gesloten en nu moet Manchester United aankloppen, zo gaf hij aan. "Als jij dat zo wilt zeggen, moet je dat opschrijven. Het lijkt erop dat je het graag zo zegt. Je verleidt me nu. Ik zou zeggen 'provoceren', maar Ryan Giggs zei 'verleiden'." Op die manier zette het interview zich ook voort met de volgende vraag.

De verslaggever gaf aan dat de gemiddelde Britse voetballer wordt omschreven als iemand die op emotie speelt en niet speelt zoals Van Gaal het graag ziet. "Dat is jouw mening. Jij zegt het, en dan zeg je dat ik het moet nazeggen", was het antwoord van de 62-jarige trainer. Op de wedervraag of hij misschien een onterecht statement maakte, repliceerde Van Gaal: "Ik weet het niet, want ik moet de spelers eerst beter leren kennen en dan kan ik pas oordelen. Jij kunt beter oordelen, want je bent al jaren journalist en kent de cultuur."

Het vraaggesprek kwam daarna in wat rustiger vaarwater. Van Gaal kreeg de vraag voorgelegd of het veel voor hem betekent, dat hij na de Eredivisie, Primera División en Bundesliga nu ook in de Premier League mag werken. "Ik heb er al vaker de kans voor gehad. Maar toen lagen de prioriteiten elders. Ik ben nu al 62 jaar en het einde nadert, daarom was ik eerst in Nederland, Spanje en Duitsland. Er was nog maar één voetballand over dat ik van binnen wilde zien en dat was Engeland."

"Vanwege het niveau, vanwege de sfeer. Dat liet ik in oktober ook alvast weten, zodat alle Engelse clubs het zouden horen. Ik zei het tien minuten voor het einde van een persconferentie als bondscoach van Nederland. Ze (pers en publiek in Nederland, red.) waren allemaal boos, ze vonden het ongelooflijk dat ik dat nog voor het WK 2014 riep. Maar ik zei dat ik dat bullshit vond, want de druk die ik mezelf opleg is hoger dan de druk die de pers mij ooit op kan leggen."

Voorzie jij een succesvol seizoen voor Manchester United, onder Louis van Gaal?

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
12
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
22
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
14
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties