Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Van Gaal zei: 'Ik denk niet dat jij dat kan, maar ik vertrouw op Danny Blind''

Laatste update:

"Ik kan me een training herinneren, dat hij mij erg op mijn huid zat. Dat ik het gevoel kreeg dat alles op mij gericht was", vertelt Wijnaldum in gesprek met De Telegraaf. "In de kleine partijtjes schreeuwde de bondscoach steeds dat ik moest omschakelen. Toen liet ik me even gaan en nam de bondscoach mij apart om uit te leggen waarom hij het zo deed."

Wijnaldum speelde zich op het WK van 2014 in de basis van Oranje om er vervolgens nooit meer uit te verdwijnen, op wat kleine blessureperiodes na. Van Gaal was aanvankelijk niet geheel overtuigd van de middenvelder. "Ik weet nog dat ik op gesprek moest komen op de kamer van de bondscoach en dat ik daar te horen kreeg dat ik zou spelen in de derde groepswedstrijd tegen Chili. 'Jij gaat spelen op de plek van De Guzman', zei de bondscoach. 'Ik weet niet of jij die positie goed kunt invullen."

"Zelf denk ik van niet, maar Danny Blind (de assistent-bondscoach, red.) heeft er alle vertrouwen in dat jij het goed gaat doen. En ik vertrouw mijn assistent'." De teller van Wijnaldum, die in november 31 jaar wordt, staat inmiddels op 79 interlands. Een loopbaan als A-international met hoogte- en dieptepunten, zoals bijvoorbeeld de eliminatie tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK. Wijnaldum heeft veel nagedacht over waarom het zo is gelopen. "We zijn niet goed omgegaan met de lastige situaties die we tegenkwamen, zoals de warmte en de speelwijze van de Tsjechen, die overal op het veld één-op-één-duels uitvochten."

"Dat hebben we niet als team opgelost, maar iedereen heeft het voor zichzelf proberen op te lossen." De onwennigheid met het door toenmalig bondscoach Frank de Boer gekozen 5-3-2-systeem was ook een van de redenen. "Dat was nieuw voor ons. De meeste jongens zijn meer gewend aan 4-3-3. We hebben een snelcursus gehad in 5-3-2, maar behoorlijk wat spelers hadden het nog niet eerder gespeeld. Natuurlijk gaan er dan dingen fout." Hij wil niet zeggen dat het een slecht systeem is. "Op het WK in 2014 heeft het goed gewerkt, maar toen hadden we wel langer de tijd om het te oefenen."

-

Meer nieuws

Curieuze uitspraak Ajax-trainer Van 't Schip jaren na dato geopenbaard
3
'Manchester United-fans doen alsof ze gehandicapt zijn om wedstrijden te kijken'
1
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
7
Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
30
Extreem goed nieuws voor Andries Noppert bij sc Heerenveen
15
'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
15

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties