Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gaal zorgde voor ergernis bij Van Persie: 'Kom je nu met deze regel?'

Laatste update:

Van Persie geeft in de UTD Podcast een inkijkje in de werkwijze van Van Gaal op trainingscomplex Carrington, waar de Nederlandse coach twee seizoenen werkzaam was. "Louis liet ons voor elke wedstrijd strafschoppen nemen op de training", graaft RVP in zijn geheugen. "Als de vaste nemer dan miste, was hij zijn plekje kwijt. Dan stond je ineens vijfde op zijn lijstje. Ik zei dan tegen Van Gaal: 'Dus als ik één keer mis op de training, mag ik geen strafschoppen meer nemen? Sorry Louis, maar daar ben ik het echt niet mee eens. Ik heb nog nooit een strafschop gemist voor jou en nu kom je met deze regel?"

Volgens Van Persie wilde Van Gaal tijdens oefensessies van Manchester United de spanning van een echte wedstrijd nabootsen. "Op een gegeven moment miste ik een keer op de training. Toen keek ik gelijk naar Louis en zei: 'Vertrouw me, ik neem gewoon die penalty als we er een krijgen.' Hij zei toen gelijk: "Dat zullen we nog wel eens zien.' Maar we kregen inderdaad een strafschop tijdens een wedstrijd, die ik ook benutte."

Strafschoppennemers moeten al een hoek hebben gekozen voordat ze aan de aanloop beginnen, geeft Van Persie als advies mee. "En blijf bij die hoek", benadrukt de oud-spits van onder meer Arsenal en Manchester United. "Op het laatste moment van gedachten veranderen, dat werkte gewoon niet voor mij. Ik heb volgens mij vier strafschoppen gemist in mijn loopbaan en heb er meer dan twintig benut. Bij al die vier missers ben ik op het laatste moment van gedachten veranderd. Dus doe dat niet, blijf gewoon bij je hoek", zo besluit Van Persie.

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
6
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties