Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Gelder brandt Ajax volledig af: 'Hij had twee schoenendozen om zijn kicksen'

Laatste update:

Wanneer presentator Bas van Veenendaal vroeg of het duidelijk is dat Ajax naar het einde van het seizoen snakt, was Van Gelder onverbiddelijk. "Er moet nog wel het een en ander gebeuren", opent de analist met een understatement, om vervolgens een groot deel van de selectie hevig te bekritiseren. "Per Schuurs, zo blijkt nu, wordt al voorbij gelopen. Noussair Mazraoui, die nog steeds gezien wordt als een grote voetballer, had gister niet één maar twee schoenendozen om zijn kicksen zitten. Daar kwam werkelijk geen bal met gevoel vandaan."

"Het middenveld staat momenteel stil, maar dat zit nog wel goed", vervolgde Van Gelder zijn klaagzang. "Al maakt Ryan Gravenberch toch wel een behoorlijk grote terugval. David Neres is geen schim meer van wat hij ooit was. Antony heeft zo nu en dan nog wel oplevingen. En Sébastien Haller is, zoals het er nu uitziet, de grootste miskoop die Ajax ooit heeft gedaan: hij raakt helemáál geen bal en het wordt steeds zieliger. Nu zijn ze met Remko Pasveer bezig: een keeper van 37 jaar. Dus ik vraag me af wat ze precies aan het doen zijn. Als je de selectie doorlicht, ook na dit zware seizoen, dan zie je dat er echt wat moet gebeuren in Amsterdam", aldus de zichtbaar geërgerde Van Gelder.

Jan van Halst was het overigens niet helemaal eens met zijn collega en was van mening dat er nog genoeg rek zit in de Amsterdamse selectie. "Als je het hebt over presteren in het eerste, dan is Pasveer een hele logische aankoop. Er zit ook een patroon in dat Ajax altijd heeft gevolgd: wat oudere reservekeepers aantrekken. Zo hebben ze Maarten Stekelenburg en Jeroen Verhoeven eerder ook al gehaald. Het is gewoon even een jaartje pleisters pakken in verband met het 'Onana-gebeuren'. Maar als je kijkt naar de rest van het elftal... Gravenberch gaat de absolute top worden in Nederland én in Europa. Dat kán niet anders. Mazraoui heeft zich ook al bewezen in de Champions League; hij gaat zich ook echt wel weer herpakken. Voorin liggen er inderdaad nog wel wat uitdagingen", vond Van Halst.

Joël Drommel, die voor 3,5 miljoen euro naar PSV verkast, zou volgens Van Gelder overigens ook geen geschikte reservekeeper zijn geweest voor Ajax. "Hij zou het niet gehaald hebben. Ik vind het een leuke jongen hoor, maar ik weet niet of hij beter is dan Kjell Scherpen. Ik denk het niet. En ik heb geen hoge pet op van Scherpen, laat dat duidelijk zijn. Ik vind Drommel gewoon geen keeper die je op dit niveau door wedstrijden kan slepen. Ik heb er ook mijn twijfels over of hij het gaat redden bij PSV. Hij maakte bij Twente wel eens fouten, en dat kan hij zich bij een topclub niet veroorloven. Er wordt gewoon veel te veel bijgehaald dat hij goed mee zou kunnen voetballen, en dat vind ik van ondergeschikt belang", besloot Van Gelder.

-

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
28
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties