Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Hanegem: 'Dan zijn we meteen af van het gezanik over Ajax'

Laatste update:

"Niemand rekent op een echte strijd in een heel seizoen, maar FC Utrecht bewees wel dat ook Ajax te kloppen is. Dan zijn we meteen af van het gezanik dat die club eigenlijk niets in de Eredivisie te zoeken heeft, want het ging ook nog om een wedstrijd in eigen stadion. Nu bleef de schade beperkt en dat is wel jammer. Want Ajax ziet nu alle internationals uitvliegen en het duurt dan toch even voor je weer bij elkaar komt", schrijft Van Hanegem. Om die reden noemt hij de nederlaag van Feyenoord tegen Vitesse 'pijnlijk'.

Van Hanegem noemt het spel van Vitesse - 'alleen maar de lange bal en dan daarna vol de duels in' - 'niet om aan te gluren. "Dat mag, het is ook niet verboden. En dit Feyenoord nodigt ook uit om zo tegen ze te spelen", benadrukt de oud-international. Van Hanegem zag de spelers van Feyenoord na de wedstrijd tegen Slavia Praag (2-1 zege) in de Conference League 'bijna total loss' van het veld stappen. Trainer Arne Slot voerde ten opzichte van dat duel één wijziging door: Fredrik Aursnes verving Jens Toornstra in de basiself.

"Als je dan een paar dagen later in Arnhem tegen Vitesse speelt met bijna allemaal dezelfde spelers, kun je er ook voor kiezen om eens niet vol af te jagen. Waarom zak je in zo'n wedstrijd niet wat verder in dan gebruikelijk is? Het had de tactiek van Vitesse veel minder waardevol gemaakt, denk ik", stelt Van Hanegem. Hij vindt het heel normaal dat de spelers van Feyenoord dit niet kunnen volhouden. "Zo ging het aanvankelijk ook bij Liverpool onder Klopp."

"Ik vond eigenlijk alleen Marcus Pedersen en Gernot Trauner normaal voor de dag komen, de rest was duidelijk niet fris. En als je dan de fouten maakt die Senesi en Geertruida maken, roep je de ellende over jezelf af", vervolgt Van Hanegem. Hij beaamt dat Vitesse ook afgelopen donderdag (1-2 nederlaag tegen Stade Rennes) speelde. "Maar die tactiek was toch wat makkelijker te hanteren, zeker omdat bij Feyenoord altijd een van de twee backs op avontuur is. En Loïs Openda is een leuke speler, maar wel eentje die ruimte nodig heeft."

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties