Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Hooijdonk adviseert Ajax: 'Luuk de Jong is geen vreemde optie'

Laatste update:

"Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben", zegt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS. "Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen." De bijdrage van Danilo als invaller is met één doelpunt, de 8-0 tegen SC Cambuur, inderdaad vooralsnog minimaal. Zijn voorgangers Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey waren in een rol als pinchhitter duidelijk meer op hun plaats.

"Ieder team moet een goede pinchhitter hebben", meent Van Hooijdonk. Danny Koevermans denkt niet dat Ajax jaloers is op bijvoorbeeld Feyenoord, waar Cyriel Dessers als invaller al vier doelpunten maakte. "Ajax heeft een fantastische selectie. Een pinchhitter nodig? Ze hebben een monster in de spits staan met Haller. Die is ook gewoon groot, sterk én scoort. Hij bezit alle kwaliteiten die een pinchhitter moet hebben. En dat het nu twee keer 0-0 wordt... Ik denk dat ze er niet wakker van liggen in Amsterdam."

"Je zou ook het spel mét Haller kunnen veranderen als de wedstrijd daarom vraagt", vult Van Hooijdonk aan. "Maar dat is dan niet meer de Haller van de eerste 75 minuten. Die moet dan een Haller 1.5 tevoorschijn toveren, zodat ze van tactiek kunnen veranderen tijdens de wedstrijd." Koevermans blijft het opportunistisch vinden nu het twee duels op rij niet lukt. "Nu wordt gelijk geconcludeerd dat Ajax een speler mist die een wedstrijd kan openbreken. Ik denk dat Ajax die wedstrijden straks gewoon weer gaat winnen."

"Ajax heeft zoveel voetballende kwaliteiten, dus dat Erik ten Hag het niet nodig vindt om lange ballen te spelen en een pinchhitter erin te brengen, snap ik heel goed." De voormalig aanvaller wijst erop dat het vinden van een geschikt breekijzer ook moeilijk is. "Natuurlijk zou Ajax het lekker vinden als ze Wout Weghorst op de bank hebben zitten, maar die is daar veel te goed voor. Dat is gewoon een basisspeler." Van Hooijdonk denkt toch dat Ajax, dat zondag uit bij RKC Waalwijk speelt, er goed aan doet om in actie te komen in de winterstop. "Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed."

De Jong is dit seizoen door Sevilla verhuurd aan Barcelona, waar hij steeds minder aan spelen toekomt. Onder Ronald Koeman kwam de aanvaller nog tot acht duels, waarin hij gemiddeld 41 minuten op het veld stond, maar interim-trainer Sergi Barjuán deed geen beroep op de ex-speler van onder meer PSV en ook Xavi liet hem zaterdag in zijn debuut op de bank tegen Espanyol (1-0) niet in actie komen. De Jong speelde dit seizoen geen minuut voor Sevilla en mag dus dit seizoen eventueel vanaf de winterstop nog wel voor een andere club dan Barcelona of Sevilla uitkomen

-

Meer nieuws

Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
0
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
14
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
8
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
17
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties