Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Hooijdonk: 'Als ik zijn tegenstander was, zou ik er meteen over beginnen'

Laatste update:

"Zijn intuïtie laat hem op dit moment in de steek", vertelt Van Hooijdonk tegenover de Volkskrant. "Neem die kans tegen Vitesse. De Jong zal een fractie van een seconde hebben gedacht: als ik deze maar niet mis. Terwijl hij voorheen dacht: hé, doelpunt. Het is het lot van een niet-scorende spits." Van Hooijdonk doelt op een inzet van De Jong van binnen het vijfmetergebied, die van de achterlijn werd gehaald door verdedigers van Vitesse.

Hoewel de doelpunten momenteel uitblijven voor De Jong, krijgt hij wel een basisplaats van trainer Phillip Cocu. Als aanspeelpunt is hij namelijk erg belangrijk voor PSV. "Maar bij een spits draait het om doelpunten. Elke aanvaller wil op maandagmorgen met zijn kop in de krant staan omdat hij heeft gescoord. Als je van kleins af aan doelpunten hebt gemaakt, werd er bij je club en in het dorp altijd over je gepraat. Dan is het onder jouw niveau als je alleen nog van waarde bent als aanspeelpunt."

De Jong bewijst de laatste weken zijn waarde als aangever en lijkt voetballend beter dan vorige jaren. Hij krijgt dan ook veel complimenten in de media, al is dat iets wat Van Hooijdonk treurig vindt. "Het komt voort uit een stukje medelijden. Als ik zijn tegenstander was, zou ik er meteen over beginnen: Gaat lekker de laatste tijd, hè? Hebben ze die goals dichtgespijkerd in Eindhoven? Dat soort opmerkingen raakt elke spits. Je weet precies waar je tegenstander het over heeft."

Luuk de Jong is de beste spits van PSV

Meer nieuws

Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
17
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
4
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
26
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
16

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties