Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Oostveen: 'Laat ik duidelijk zijn: de club is gedegradeerd'

Laatste update:

"We hoopten vandaag op duidelijkheid, maar de chaos is alleen maar groter geworden", zei Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap, tijdens een schorsing van de uitgelopen vergadering, in gesprek met het ANP. De Eredivisieclubs hebben FC Twente gevraagd om het kort geding van vrijdag in te trekken, maar dat wil Twente niet.

"Ondertussen kunnen wij niets doen met het oog op volgend seizoen omdat niet bekend is in welke divisie we spelen. Ik verwacht ook vrijdag nog geen duidelijkheid", betreurde Zuil de situatie. De KNVB gaat woensdag in gesprek met De Graafschap dat dreigt met een rechtszaak. Eventuele degradatie naar de Jupiler League zal worden aangevochten, zo las ook directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

"Maar laat ik duidelijk zijn: de situatie is dat de club is gedegradeerd en de reddingslijn zit alleen in de casus-FC Twente", zo verzekert Van Oostveen, die de situatie hoe dan ook een dieptepunt vindt. De KNVB maakt nu twee competitieprogramma's voor het nieuwe seizoen. "Wat ons betreft komt er half juni een competitieprogramma voor Eredivisie en Jupiler League, waarbij FC Twente en De Graafschap inwisselbaar zijn."

FC Twente ging dinsdag niet in op het voorstel van de andere profclubs om tot een compromis te komen waarbij de Enschedese club komend seizoen uitkomt in de Jupiler League. De Eredivisieclubs vroegen Twente om het kort geding van vrijdag in te trekken in ruil voor het behoud van de mediagelden. Dit scheelt enkele miljoenen, maar daar zag de Twentse club geen heil in.

"Twente had de geste van de andere clubs, om hun mediagelden te waarborgen, aan moeten nemen", gaat Van Oostveen verder. "Deze situatie is in niemands belang. Er is behoefte aan duidelijkheid. Maar om te stellen dat het een chaos is, gaat me te ver." Van Oostveen heeft 'volledig begrip' voor het besluit van de licentiecommissie. "FC Twente heeft de andere clubs stelselmatig en langdurig belazerd", zo citeert de NOS. "De zaak is een dieptepunt voor de KNVB. Dit wil je als bestuurder niet meemaken. Je wilt een mooi slot van de competitie en dat wordt ons op deze manier ontnomen."

Meer nieuws

Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
30
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
24
Vitesse beleeft doorbraak in reddingsplan: Parry ziet af van claim
11
Live meepraten in de Eredivisie: Excelsior - NEC
1
Lang kijkt recht in camera, laat zijn tanden zien en waarschuwt Feyenoord
33
Footy Headlines lekt derde tenue Ajax voor komend seizoen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties