Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Oostveen: 'Verkiezing FIFA-voorzitter moet gewoon doorgaan'

Laatste update:

In een statement aan de NOS stelt woordvoerder Chris van Nijnatten dat de Nederlandse bond zich op dit moment nog niet uitspreekt over de gevolgen van de arrestaties van de FIFA-officials. Daarmee blijft ook directe kritiek aan het adres van Blatter voorlopig uit. "De FIFA beweert zelf dat hij schone handen heeft. Hij is ook niet opgepakt en voelt zich nog steeds vrij om te functioneren. Formeel klopt dat."

De KNVB vindt volgens de woordvoerder dat 'het recht zijn loop moet hebben'. "Wij zijn blij met de aandacht van opsporingsinstellingen voor zaken die zijn gebeurd bij de FIFA. Dat zal niemand verrassen. De KNVB is een vrij kritisch volger van de FIFA." Hetzelfde kan gezegd worden van de Engelse voetbalbond (FA), die bij monde van voorzitter Greg Dyke rept van een 'serieuze zaak voor de FIFA en diens leiders'.

"Er moet een vraagteken gezet worden bij het al dan niet doorgaan van de verkiezing in deze omstandigheden. De zaken ontwikkelen zich momenteel overduidelijk erg snel en onze delegatie in Zürich, die ik leid, zal morgenvroeg met onze UEFA-collega's bespreken wat we gaan doen", aldus Dyke. De verkiezingen staan gepland voor vrijdag, maar zullen zonder twijfel ernstig lijden onder de huidige ontwikkelingen. De FIFA stelde woensdagochtend dat de verkiezingen gewoon door zullen gaan.

'Verkiezing moet doorgaan'
Inmiddels heeft KNVB-directeur Bert van Oostveen laten weten dat de bond zich schaart achter het voornemen van de FIFA om de presidentverkiezingen gewoon doorgang te laten vinden. "Juist op dit moment, bij wereldwijde commotie over de arrestaties in Zürich", stelt hij in een verklaring op de officiële website van de KNVB. De KNVB laat daarbij wel weten een groot voorstander te zijn van het 'schoon' maken van de FIFA. "De beschuldigingen aan het adres van de betrokken officials, onder meer van omkoping en afpersing, doen wéér afbreuk aan het imago van FIFA en het voetbal."

Ben jij het eens met het statement van de KNVB?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
9
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties