Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Persie: 'Dat werd awkward, toen besloot ik niets meer te zeggen'

Laatste update:

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad geeft de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal aan dat zijn afscheid bij hem pas sinds vorige maand is gaan leven. "Pas na het duel met AZ op 20 april, waarin we de derde plek zo goed als zeker veiligstelden, is het besef echt gaan leven dat mijn carrière als voetballer bijna klaar is'', klinkt het. "Dat voelde ik de afgelopen weken een beetje in mijn buik. De voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO was daardoor iets anders dan een normale wedstrijdvoorbereiding."

Meer: Van Persie snapt niets van uitspraken: ‘Waar hebben die mensen het over?’

Vanwege fysieke ongemakken overwoog Van Persie vorig jaar al te stoppen met voetballen. "Toen heb ik vrij duidelijk aangegeven dat het plan was om nog één jaar te spelen en dan te stoppen. Ik ben blij dat ik de keuze vorige zomer al heb gemaakt, omdat ik daardoor een heel jaar de tijd had om me mentaal voor te bereiden op het afscheid", legt hij uit. "Als ik die beslissing pas een paar weken geleden zou hebben genomen, was het waarschijnlijk best heftig geweest om dat in zo'n korte tijd te verwerken."

Terugkijkend op zijn carrière komt zijn relatie met de media ter sprake. Na zijn terugkeer bij Feyenoord nam hij vaak uitgebreid de tijd om het gesprek aan te gaan met de pers, terwijl dat in hte verleden wel anders was. "Ja, dat is ook weleens anders geweest. Sommige jongens vinden het lekker, die spotlights. Ik voelde me prettiger low profile. Op dat vlak heb ik dingen fout gedaan. Tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne sprak ik helemaal niet met pers."

Van Persie stond destijds op het punt om de overstap te maken van Arsenal naar Manchester United en wilde het daar liever niet over hebben met Wilfred Genee. "Die zou mij live interviewen op televisie. Dat vond ik prima, maar alleen met de voorwaarde dat hij geen vragen zou stellen over de transfer. Ik vond dat privé en zei 'asjeblieft, respecteer dat'. Wat denk je? Had Wilfred toch nog een allerlaatste vraag", aldus Van Persie, die moet lachen als hij eraan terugdenkt. Bij ieder interview dat hij toen gaf, kwam er altijd nog die lastige laatste vraag. "Dat werd awkward. Toen besloot ik niets meer te zeggen. Dat was niet eerlijk, het kon niet wat ik toen deed en dat snap ik nu goed."

Voorlopig ziet Van Persie een loopbaan als trainer nog niet zitten. "Trainer worden, dat betekent stress. Als je het doet als Pep Guardiola, ben je dag en nacht bezig. En bij drie nederlagen ben je de kop van Jut. Als speler heb je direct invloed op het resultaat, als trainer indirect. Dan ben je overgeleverd aan de grillen van je spelers. Kijk hoe Marco van Basten werd behandeld als trainer. De magie verdween. Opeens was hij te pakken. Het is een keiharde business. Ik neem eerst afstand. Ik wilde mijn loopbaan in ere eindigen. Dat is volgens mij wel gelukt."

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
'Ajax krijgt concurrentie van Europese topclubs in strijd om 18-jarige spits'
4
Bekersucces Manchester United heeft enorme gevolgen voor Chelsea én Newcastle
21
Heidenheim mag zich opmaken voor Europees debuut door bekerwinst Leverkusen
6
Erik ten Hag mag mogelijk toch aanblijven als manager van Manchester United
54
Het voormalig talent van Ajax en RB Leipzig dat via Oostenrijk naar de top wil
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties