Van Persie draagt met zesde treffer voor Fenerbahçe bij aan overwinning

De basis voor de overwinning werd na acht minuten gelegd door Hasan Ali Kaldirim, die de bal na een mooie demarrage en terugleggen van Mehmet Topal diagonaal in de verre hoek schoot. De bezoekers werkten een uitstekende eerste helft af in de Mersin Arena en kregen via onder anderen Josef de Souza en Van Persie kansen om de marge te verdubbelen. In de tweede helft waren De Gele Kanaries ook weer vroeg bij een treffer: Nani schoot na een kapbeweging echter wild naast.

De Portugees trof na 49 minuten wel doel: hij liep bij de tweede paal een voorzet van Diego binnen. Van Persie probeerde het later uit een vrije trap en vond na 57 minuten alsnog zijn treffer door een lage voorzet van dichtbij binnen te tikken: 0-3. Via een kopbal van Prejudice Nakoulma deed Mersin nog wel wat terug, maar verder dan de paal kwam het team van Bülent Korkmaz hierna niet meer. Nurullah Kaya kreeg zelfs nog een rode kaart. Van Persie werd na 65 minuten naar de kant gehaald ten faveure van Fernandão.