Van Persie snoert critici de mond met heerlijke goal

Manchester United - Hull City 3-0
Met Van Persie in de basis trok Manchester United ten strijde tegen Hull City, maar de Nederlander kon zich nauwelijks onderscheiden in de eerste helft. Di María deed dat dus wel, maar niet door een positieve reden: de Argentijn moest zich laten vervangen met een hamstringblessure. Manchester United speelde niet bijzonder, maar kwam vroeg in de wedstrijd wel op voorsprong. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt en verdediger Chris Smalling werkte de bal over de lijn. Er was doellijntechnologie voor nodig om dat vast te stellen. Op slag van rust kwamen the Red Devils ook op 2-0. Van Persie legde de bal terug op Rooney en de aanvaller haalde van een meter of twintig doeltreffend uit.

Meer: Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: ‘Geweldige veldtrainer’

Van Persie ging na rust op zoek naar zijn doelpunt en die zou de Nederlander ook krijgen. Hij probeerde het al met replica van de doeltreffende kopbal die hij op het WK produceerde tegen Spanje, maar hij deed het met zijn vertrouwde linkervoet. Van Persie werd op de rang van het strafschopgebied aangespeeld door Ander Herrera (de vervanger van Di María), passeerde zijn man en hamerde de bal in de korte hoek binnen. Niet veel later ging Van Persie naar de kant en mocht Radamel Falcao zijn opwachting maken. Manchester United was veel sterker en had helemaal niets te vrezen van Hull City, maar de score werd niet verder opgehoogd: Juan Mata was zelfzuchtig en een inzet van Falcao werd op ongelooflijke wijze van de lijn gewerkt.

Queens Park Rangers - Leicester City 3-2
Laagvliegers Queens Park Rangers en Leicester City maakten er een bijzonder onderhoudende en zeer belangrijke wedstrijd van op Loftus Road. Al na vier minuten was het raak voor de bezoekers, toen Esteban Cambiasso uithaalde van een meter of elf. Nog voor rust draaide Queens Park Rangers de score helemaal om. Eerst werkte Wes Morgan de bal per ongeluk in zin eigen doel, niet veel later vuurde Leroy Fer van dichtbij binnen voor de 2-1. Manager Harry Redknapp van Queens Park Rangers zal zijn spelers opgedragen hebben om deze voorsprong niet meer uit handen te geven, omdat QPR bij een overwinning van de laatste plaats op de ranglijst af zou zijn.

Niet lang na rust, toen er ook weer genoeg te beleven viel, was het echter gelijk. Jeffrey Schlupp produceerde de gelijkmaker met een schot in de onderhoek en bij die stand zou Leicester City wel boven Queens Park Rangers blijven staan op de ranglijst. Vier minuten later was het echter voor de vijfde keer raak: Charlie Austin kopte binnen voor de broodnodige Londense punten: 3-2.

Swansea City - Crystal Palace 1-1
Er staat dit kalenderjaar geen maat op Wilfried Bony. Met zijn openingsdoelpunt tegen Crystal Palace maakte hij alweer zijn achttiende treffer van het kalenderjaar, meer dan alle andere spelers in de Premier League. De Ivoriaan werd aangespeeld door Gylfi Sigurdsson, draaide goed weg en schoot uitstekend binnen. Crystal Palace werd met de rug tegen de muur gezet, maar de bezoekers kwamen tegen de verhouding terug in de wedstrijd. Jonjo Shelvey begin een overtreding op Marouane Chamakh in het strafschopgebied , waardoor Mile Jedinek mocht aanleggen van elf meter: 1-1. Na rust kwam er geen verandering meer in de score.