Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Persie verdedigt 'best unieke speler': 'Waar zie je die nog in Nederland?'

Laatste update:

Van Persie genoot van de verrichtingen van Stengs, 22 jaar, in het Eredivisie-duel tussen Feyenoord en AZ (2-3) van ruim twee weken geleden. "Ik zag hoe hoe hij spelers vrijzette voor de keeper, als je tegen Feyenoord zijn assist bij de laatste goal van Myron Boadu zag, hoe mooi die voorzet was aangesneden, de juiste balsnelheid, zijn aannames en hoe ook andere middenvelders nog konden scoren als ze zijn passes beter hadden verwerkt. Stengs heeft ook nog het goede gevoel voor de momenten waarop hij rust aan de bal moet houden en wanneer hij het spel moet versnellen."

Stengs is in de optiek van Van Persie 'eigenlijk een ouderwetse nummer tien'. "En waar zie je die nog in Nederland?", vraagt de oud-international zich openlijk in zijn column af. "In mijn ogen is Stengs best uniek. Een echte nummer tien heb ik in Nederland de afgelopen jaren niet gezien. Ik zie alleen maar lopers op tien staan." Van Persie denkt dat de echte liefhebber ook liever een spelmaker op tien ziet dan een loper. "Daar hebben we er al zat van. Als Stengs zijn eigen speelstijl gaat analyseren en dat stukje toevoegt aan wat hij al bezit, dus vaker het randje durft op te zoeken, kan hij in potentie naar de absolute top."

"Hij moet zich volstrekt niets aantrekken van mensen die belichten dat hij een paar keer balverlies lijdt. Aan dat soort commentaren heeft hij niks. Hij moet vooral zo doorgaan en alleen de grens opzoeken in een wedstrijd. Dan komt hij op een level hoger." Ook bij Boadu heeft Van Persie de hoop dat hij nog naar een hoger niveau kan stijgen. "Hij is pas twintig jaar. Als je in topwedstrijden zo klinisch de trekker kan overhalen, ben je in potentie ook een absolute topper."

Van Persie benadrukt dat van een twintigjarige voetballer niet kan worden verwacht dat hij elke wedstrijd meteen goed speelt. "Hij geeft veel signalen af dat hij niet één maar twee levels omhoog kan. Boadu moet zichzelf geen onnodige druk opleggen, want hij kan fantastisch voetballen. Ik hoop voor jongens als Stengs en Boadu dat ze niet veiliger gaan spelen. Want echte toppers moeten risico leggen in hun spel. Die móeten fouten durven maken."

Meer nieuws

Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
9
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
9
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
3
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
24
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
15
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties