Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Praag na 'hartverscheurend' besluit: 'Ben op m'n knieën naar AZ geweest'

Laatste update:

Kroes wordt verdacht van het handelen met voorkennis. Op 26 juli 2023, de dag dat hij wist van zijn aanstaande aanstelling, schafte hij 17.500 aandelen aan. Op basis van die kennis zag de RvC geen andere reden dan Kroes te schorsen.

De maatregel die Ajax nu treft is 'de enige oplossing', stelt Van Praag. "Ik kan u vertellen: we hebben nog gekeken naar andere mogelijkheden, of het af kon worden gedaan met een boete of iets dergelijks, maar dat is helemaal niet uit te leggen."

Zijn vertrek wordt bestempeld als 'onomkeerbaar' en 'een hele nare beslissing'. "Het was een hartverscheurende beslissing", benadrukt Van Praag. "Je hebt het over mensen en iemand die je erg graag mag en iemand die in de eerste weken een fantastische indruk heeft achtergelaten."

De beslissing om te scheiden met Kroes stamt puur voort uit het handelen met voorkennis. De geruchten dat hij tegen de verkeerde schenen heeft geschopt, verwijst Van Praag naar de prullenbak. "Er heeft niks meer gespeeld, integendeel. Het is juist goed dat er iemand komt die kussens opschudt en kijkt wat er beter kan. Hij is een goede communicator en dat dit nu gebeurt hoop je in je stoutste dromen niet."

Er heerste 'onverdeelde tevredenheid' over het functioneren van Kroes tot nu toe, bevestigt Van Praag bij ESPN. "En dat is nou precies de reden dat dit ik dit zo vreselijk vind. We wachtten verdorie een halfjaar op hem."

"Ik ben op mijn knieën naar AZ geweest om te kijken of hij eerder kon komen", baalt de voorzitter. Zó graag wilden we hem hebben. We waren ook heel blij dat hij binnen was. En nog geen drie weken later gebeurt dit."

Meer nieuws

André Onana gaat lelijk de mist in en leidt tegentreffer Manchester United in
0
Brian Brobbey wordt nog voor rust gewisseld bij Ajax
13
Ajax heeft Philippe Sandler gescout: dit is de uitkomst
8
Xavi heeft spijt van zijn besluit en blijft langer bij FC Barcelona
47
Kraay jr. treft Ajax-speler op parkeerplaats en krijgt inside info: 'Klopt dat?'
0
Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan vandaag nog kampioen worden
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties