Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van 't Schip kiest zondag tegen FC Utrecht voor basisdebutant bij Ajax

Laatste update:

Gezien de blessure van Sutalo lijkt het er sterk op dat Ahmetcan Kaplan zijn basisdebuut gaat maken voor Ajax. De Turkse centrumverdediger maakte afgelopen weekend tegen AZ als invaller zijn eerste minuten voor Ajax 1 en was tijdens de 2-0 nederlaag in Alkmaar één van de weinige lichtpuntjes bij de hoofdstedelingen.

"We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal", vertelt trainer John van 't Schip op de clubkanalen van Ajax. "Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Sutalo deze week is uitgevallen op de training."

Berghuis heeft last van knieklachten. "Berghuis is nog twijfelachtig. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben."

Steven Bergwijn is al een tijdje geblesseerd aan zijn hamstring. De aanvoerder miste daardoor de laatste vijf wedstrijden van Ajax. Vrijdag was Bergwijn wel weer op het trainingsveld te bewonderen. "Hij is nog niet zover om te spelen, maar het is positief dat hij weer op het veld staat."

Jordan Henderson staat naar verwachting aan de aftrap tegen FC Utrecht. De Engelsman moest het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt missen en kwam afgelopen weekend niet van de bank af tegen AZ. "Hij heeft goed getraind en was vandaag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn."

Het valt niet uit te sluiten dat Ajax zondag opnieuw in een 5-3-2/5-4-1-systeem speelt, zoals ook het geval was tegen AZ. "We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren. Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden", aldus Van 't Schip.

Bekijk Ajax - FC Utrecht live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
5
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
10
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties