Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van 't Schip verrast niet en kiest voor Forbs als vervanger van Steven Bergwijn

Laatste update:

Diant Ramaj staat onder de lat bij de Amsterdammers. De verdediging bestaat uit Tristan Gooijer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Sosa. Op het middenveld staan Jordan Henderson en Kenneth Taylor achter nummer 10 Kristian Hlynsson. Spits Brian Brobbey wordt geflankeerd door Steven Berghuis (rechts) en Forbs (links).

Ajax is na een meer dan dramatische seizoenstart teruggekrabbeld op de ranglijst. De Amsterdammers krijgen in Friesland in ieder geval de kans om AZ naar de vijfde plaats te verwijzen, nadat de Alkmaarders zaterdag gelijkspeelden in Almere (0-0). Ajax zag FC Twente bovendien wél winnen, van Excelsior (0-3), waardoor de Tukkers nu negen punten meer hebben. Om het gat weer terug te brengen naar zes is een zege in Heerenveen vereist.

Dat Ajax in het seizoen is gegroeid, kwam vorig weekend in de topper tegen PSV (1-1) tot uiting. De Amsterdammers stonden achterin vrij stabiel en dat was vergeleken met het niveau van de uitermate zwakke defensie eerder dit seizoen een flinke verbetering. Henderson debuteerde tegen de Eindhovenaren en liet een goede indruk achter voor de laatste linie.

Heerenveen kent geen bijzonder seizoen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen laat bij vlagen aardig voetbal zien, maar te vaak weet de ploeg dat niet om te zetten in resultaten. De laatste keer dat Heerenveen won was op 1 december vorig jaar, toen er in eigen huis werd afgerekend met Almere City (3-0). Heerenveen speelde drie van zijn laatste vier duels gelijk en staat mede daardoor slechts dertiende.

"De laatste duels zijn we beter gaan spelen, op Excelsior na", doelde Van Wonderen op de 3-0 nederlaag in Kralingen. "We werden daarin alleen niet beloond qua resultaten. Tegen AZ (2-2) en PEC Zwolle (2-2) was het onfortuinlijk. In dat opzicht viel het niet onze kant op."

Toch ziet de trainer, die Mickey van der Hart weer de voorkeur geeft boven Andries Noppert, het snel wél de kant van zijn ploeg op vallen. "Ik heb er echt alle vertrouwen in dat we nog een sprong gaan maken op de ranglijst."

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart, Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Walemark, Van Amersfoort, Sahraoui

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Bekijk sc Heerenveen - Ajax live op ESPN via Ziggo!

SC Heerenveen -Ajax:

Meer nieuws

Dit zijn alle 39 dispensatiespelers die deelnemen aan de Olympische Spelen
1
'Feyenoord gaat volgende speler uit Zuid-Amerika naar De Kuip halen'
3
Justin Bijlow spreekt zich uit over zijn huidige situatie bij Feyenoord
4
Programma, uitslagen en standen van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen
1
Dit is het eerste doelpunt van Liverpool onder manager Arne Slot
4
Deze 6 Eredivisie-spelers zijn de komende weken actief op de Olympische Spelen
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties