Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Vossen laat Overmars links liggen: 'Hij gooide hem erlangs en ging rennen'

Laatste update:

Van Vossen was in het Ajax van 1994/95 veelal invaller: hij speelde 252 minuten mee in zeven Champions League-wedstrijden, die uiteindelijk tot de winst tegen AC Milan (1-0) leidden. Edwin van der Sar was destijds de doelman bij Ajax, en hij krijgt van Van Vossen de voorkeur boven Stanley Menzo. "Van der Sar was gewoon allround. Hij kon geweldig meevoetballen, maar was ook nog eens fantastisch op de lijn." De verdediging in het team bestaat van rechts naar links uit Michael Reiziger, Danny Blind, Frank Rijkaard en Frank de Boer.

Het volledige elftal van Peter van Vossen, met per speler de ploeg waarin de twee spelers de langste tijd samen doormaakten.

Ook het volledige Ajax-middenveld van '95, bestaande uit Clarence Seedorf, Edgar Davids en Jari Litmanen, wordt door Van Vossen opgesteld. "Litmanen op 10, sowieso", zegt Van Vossen. "Ik denk dat hij echt de beste is geweest met wie ik ooit heb gespeeld. Hij was áltijd aan het trainen, niet normaal. Jari was constant hongerig om zichzelf te verbeteren. Een superprof, onverstoorbaar was hij. Bovendien was hij perfect tweebenig en geweldig tussen de linies. Én nog een geweldig mens ook."

Voorin vond Van Vossen de afweging op de linksbuitenpositie het lastigst. De oud-aanvaller kiest uiteindelijk voor Brian Laudrup, met wie hij vanaf januari 1996 anderhalf seizoen samenspeelde bij Rangers FC. "Een moeilijke keuze, want ik vond Marc Overmars ook heel goed", zegt Van Vossen. "Bij hem heb ik echter meer het idee dat hij de bal erlangs gooide, ging rennen en dan een voorzet gaf of schoot. Laudrup kon dat ook, maar was ook in de kleine ruimte heel goed."

Finidi George is de rechtsbuiten in het elftal, terwijl de spitspositie wordt bezet door Marco van Basten, met wie Van Vossen in 1992 enkele interlands samenspeelde. "Hij had alles wat een spits moest hebben, echt een fenomeen. Ik heb zo veel geluk gehad dat ik tussen de generatie '88 van Oranje en '95 van Ajax zat, haha", zegt Van Vossen, die bedoelt dat hij zelf in een minder sterke generatie zat.

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
2
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
22
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties