Van Wolfswinkel belangrijk met assist, Stekelenburg weer op de bank

Racing Lens - Saint-Étienne 0-1
Van Wolfswinkel mocht dit seizoen alleen nog tegen Paris Saint-Germain in de basis beginnen, maar kon tijdens de 5-0 nederlaag van zijn ploeg niet zoveel laten zien. Zondag moest de Nederlander opnieuw op de bank beginnen en een klein halfuur voor tijd kwam hij als invaller binnen de ploeg. Zijn eerste doelpunt in de Ligue 1 maakte lukte niet, maar als aangever was hij toch belangrijk.

Acht minuten voor tijd werd Van Wolfswinkel op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en hij kon richting het doel draaien, maar koos voor een passje op de instormende Fabien Lemoine, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Saint-Étienne staat dankzij de overwinning derde; het heeft evenveel punten als nummer een Olympique Marseille en nummer twee Girondins Bordeaux (dertien stuks), maar een slechter doelsaldo.

AS Monaco - Guingamp 1-0
Monaco boekte zondagavond dan eindelijk zijn eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de Ligue 1. Het team van Leonardo Jardim begon uitstekend in het eigen Stade Louis II, maar kwam pas zeven minuten voor rust tot scoren. João Moutinho, dinsdag nog de matchwinner in de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen, schoot een vrije trap tegen de paal en Nabil Dirar tikte de rebound vervolgens binnen. Moutinho was de gehele wedstrijd de gevaarlijkste man aan de kant van de Monegasken, maar er werd uiteindelijk niet meer gescoord. Monaco staat nu na zes speelronden op zeven punten.