Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Vanaf het seizoen 2023/24 vijf nieuwe regels in Keuken Kampioen Divisie'

Laatste update:

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de voetbalbond, vraagt de overkoepelende bonden dan ook om steun. "Als je in het voetbal met dit soort ideeën aankomt en wilt vernieuwen, dan krijg je te maken met twee soorten fans: de voetbalromanticus, die het liefst alles bij het oude laat en wordt geleid door nostalgie en sentiment, en de voetballiefhebber, die openstaat voor veranderingen om het spel aantrekkelijker en eerlijker te maken", aldus Van der Zee. "Het is bekend dat de UEFA en de FIFA de neiging hebben om met de hakken in het zand te gaan bij veranderingen, dus er zal nog behoorlijk moeten worden gelobbyd, eer de pilot in de Keuken Kampioen Divisie van start kan gaan."

De KNVB heeft vijf nieuwe regels opgesteld die uitgeprobeerd zouden moeten worden op het tweede Nederlandse niveau. Zuivere speeltijd is daar dus onderdeel van. "In 2020 bestond een gemiddelde Champions League-wedstrijd uit een krappe 60 minuten zuivere speeltijd", legt de KNVB uit. "Bij deze nieuwe spelregels worden voetbalwedstrijden ingekort tot twee keer 30 minuten." Verder wil de bond voortaan intrappen vanaf de zijlijn in plaats van ingooien, en daarnaast dribbelen bij een vrije trap (de zogeheten zelfpass). "Gemiddeld gaat per wedstrijd bijna 11 procent van de speeltijd verloren aan het nemen van vrije trappen", onderbouwt de KNVB.

Een vierde regelverandering is de introductie van een tijdstraf, waarbij een speler vijf minuten naar de kant moet bij het ontvangen van een gele kaart. "Gedoe rond kaarten is een grote ergernis, ook omdat een eerste gele kaart voor lief genomen wordt vanwege het ontbreken van een directe consequentie." Tot slot pleit de KNVB voor onbeperkt wisselen: "Ook deze maatregel levert meer snelheid en spektakel op, want je mag ongelimiteerd spelers wisselen met zogeheten 'vliegende wissels', waarbij het spel niet stil hoeft te liggen."

Ben je voorstander van zuivere speeltijd in het voetbal?

Meer nieuws

'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
6
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
5
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
NEC wil Chery behouden, maar moet vrezen voor regerend landskampioen uit Europa
9
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties