Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Vanuit de regiewagen kan worden gezegd: 'Penalty, wachten met kaart''

Laatste update:

De wedstrijd in De Kuip was de eerste waarbij de tv-kijkers konden meebeleven hoe Vink te werk ging. De KNVB is al een paar jaar aan het testen en hoopt in maart van de FIFA en de spelregelcommissie IFAB te vernemen of het definitief in de praktijk gebracht mag worden. Als dat zo is, dan begint de Nederlandse bond er volgend seizoen officieel mee in het bekertoernooi. Later kan dan de Eredivisie volgen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de vrees ongegrond is dat het spel onnodig lang stil komt te liggen wanneer een video-assistent een beslissing moet nemen. In de meeste gevallen rolt de bal toch al door wanneer er zich iets voordoet of heeft de echte scheidsrechter het spel al stilgelegd. De hulp van de video-assistent kan dan rustig doorkomen en daarna kan een definitief besluit genomen worden in de wedstrijd.

In De Telegraaf legt Vink uit dat hij ditmaal niet mocht inbreken in de communicatie tussen Van Boekel en diens assistenten plus de vierde official. Wel kon hij alles horen wat de arbiter van dienst besprak met zijn collega's. Wanneer hij zelf ook zou mogen praten tegen de arbitrage, zou Vink het wel tot een minimum beperken. "Te veel praten leidt af. Vanuit de regiewagen kan bijvoorbeeld worden gezegd: 'Penalty, wachten met kaart. Kleur nu bekeken.'"

Vink is overigens niet van plan om permanent videoref te worden: daarvoor vindt hij het fluiten op dit moment nog veel te mooi. De scheidsrechter kampt echter al een tijdje met fysieke tegenslag en leidde op 8 maart 2015 voor het laatst een duel. Hij zegt dat zijn gewicht en vetpercentage weer bijna op het niveau van 2008 zitten. Na het betaald voetbal zou hij echter best videoref worden binnen de KNVB.

Ben jij voorstander van een videoscheidsrechter?

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
5
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
4
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
9
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties