Vardy velt Liverpool met dubbelslag; Manchester City blijft volgen

Leicester City - Liverpool 2-0
Het eerste gevaar kwam van Leicester, want Riyad Mahrez mikte de bal binnen twee minuten een meter naast. Van de thuisploeg bleef de meeste dreiging uitgaan, want in het restant van de eerste helft moest Simon Mignolet nog twee knappe reddingen uit de hoge hoed toveren om Shinji Okazaki (kopbal) en Mahrez (afstandsschot) van scoren af te houden. De bezoekers kwamen vervolgens snediger uit de kleedkamer en leken meer en meer aanspraak te maken op een treffer, maar de goal viel na een uur juist aan de andere kant. Mahrez lanceerde Vardy met een lange en hoge pass, waarna de spits het leer één keer liet stuiteren en vervolgens vol op de pantoffel nam: 1-0.

Leicester ging vervolgens op zoek naar een tweede treffer en Jürgen Klopp wist dat het zo niet verder kon. Hij greep halverwege de tweede helft in en bracht Christian Benteke in de ploeg voor Jordan Henderson. Die mutatie haalde echter niets uit, want na 72 minuten keek Liverpool tegen een dubbele achterstand aan. Vardy profiteerde van een afgeweken bal van Okazaki en tikte de 2-0 voorbij Mignolet. Liverpool heeft nu liefst dertien goals in zijn zes laatste Premier League-uitwedstrijden om de oren gekregen. Liverpool was ook met Benteke in de ploeg niet in staat om iets terug te doen.

Sunderland - Manchester City 0-1
Sunderland werd na een degelijke beginfase onder de voet gelopen door Manchester en incasseerde na ruim een kwartier spelen de 0-1: Sergio Agüero tikte een verloren bal van Jesús Navas binnen en maakte zijn twintigste officiële treffer van het seizoen. City bleef hierna zoeken naar een opening en was even voor het half uur dicht bij de 0-2, ware het niet dat een schot van Agüero via de voet van Billy Jones over ging. Hierna werden alleen Yaya Touré (schot over) en Jermain Defoe (redding Joe Hart) gevaarlijk en daardoor bleef het bij rust bij die ene treffer van Agüero.

De wedstrijd golfde in het eerste kwartier na rust op en neer, want City probeerde de marge te verdubbelen en Sunderland loerde eveneens op een kans. Na 56 minuten lukte het Defoe bijvoorbeeld net niet om een voorzet van Patrick van Aanholt al koppend af te ronden. Manager Sam Allardyce probeerde met Adam Johnson binnen de lijnen nog een gelijkmaker te kunnen forceren, maar die zat er niet in voor the Black Cats. Een smet op de zege vormde voor Manchester City het geblesseerd uitvallen van Navas. De rechtsbuiten kampte met hamstringproblemen.

Norwich City - Tottenham Hotspur 0-3
Dele Alli maakte zijn zevende Premier League-doelpunt en kwam daarmee op gelijke hoogte met een gearriveerde naam als Jack Wilshere. De middenvelder benutte binnen twee minuten een rebound nadat doelman Declan Rudd een schot van Christian Eriksen had moeten lossen. Tottenham was snel klaar op Carrow Road, want een rake strafschop van Harry Kane leverde na een half uur de 0-2 op. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Sébastien Bassong. Norwich probeerde er na rust nog wat van te maken, maar scoorde niet. Steven Naismith kopte net naast en een treffer van Bassong werd afgekeurd. Aan de andere kant trof Kane de paal, maar bepaalde hij in blessuretijd de eindstand alsnog op 0-3.

Zelfs Jamie Vardy was verbaasd over zijn afronding bij de 1-0! GOLAZO!