Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Veerkrachtig Dortmund komt twee keer terug en geeft Bayern dreun

Laatste update:

Zonder de geblesseerde Arjen Robben, maar met andere bekende namen als Franck Ribéry, Thomas Müller en Robert Lewandowski begon Bayern stormachtig aan het duel in het Signal Iduna Park en dwong in de eerste vier minuten van het treffen twee corners af. Na tien minuten ging de storm van de kant van de bezoekers echter wat liggen en was de eerste grote kans van de wedstrijd zelfs voor Dortmund: nadat de thuisploeg zich onder de druk van Bayern uit wist te spelen, moest Manuel optreden bij een eerste schot van Reus.

De kansen bleven daarna over en weer komen en Ribéry kreeg een volley net niet tussen de palen van het doel van Marwin Hitz, die de geblesseerde Roman Bürki verving. Waar de doelman daarvoor nog opgelucht kon ademhalen, was het een dik kwartier voor de rust wel raak via Lewandowski. Serge Gnabry, de vervanger van Robben in de basiself, kreeg van de vijandelijke defensie de ruimte om voor te zetten, waarna de Pool de bal hard tegen de touwen kopte. Dortmund wankelde even na die dreun van Lewandowski en mocht Hitz bedanken voor een goede redding op een inzet van Ribéry, die de voorsprong voor rust nog bijna verdubbelde.

Die Borussen haalden de rust met één tegentreffer en kwamen na de onderbreking alweer snel langszij. Reus verdiende namelijk een strafschop na een botsing met Neuer en ontfermde zich hoogstpersoonlijk over het buitenkansje. De gelijkmaker bracht het vuur van de openingsfase weer terug in de wedstrijd en aan beide kanten werd er even flink jacht gemaakt op een treffer. Vier minuten na de 1-1 toonde Der Rekordmeister zich het meest klinisch en na een goede aanval over rechts kon Lewandowski ook zijn tweede goal van de avond binnen koppen. Dortmund moest daarna opnieuw in de achtervolging en zag even later hoe Joshua Kimmich een inzet van Reus van de lijn haalde.

Aan de overkant leek Lewandowski vervolgens het duel in het slot te gooien, maar de opgeheven vlag van de scheidsrechter verhinderde een hattrick voor de spits. Met Alcácer in de ploeg ging BVB vervolgens het laatste halfuur in en uit een scrimmage zette de Spanjaard zijn invalbeurt bijna meteen kracht bij. Bayern bleef in die instantie echter met kunst- en vliegwerk overeind, maar moest uiteindelijk toch capituleren. Reus knalde eerst met een fraaie volley zijn tweede goal van de wedstrijd achter Neuer, waarna de doelman enkele minuten later Alcácer na een knappe steekbal van Axel Witsel op zich af zag komen. De Spanjaard bleef vervolgens koel en zorgde met zijn goal voor een enorme vreugde explosie op de tribunes van het voormalige Westfalenstadion. Lewandowski gooide in de absolute slotfase vervolgens bijna opnieuw roet in het eten, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

-
Vind jij dat Borussia Dortmund het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

RKC vernedert Heracles in Almelo en zet grote stap richting lijfsbehoud
8
PSV wint kampioensduel en is voor de 25ste keer de beste van Nederland
48
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - West Ham United
0
Live meepraten in de Eredivisie: FC Utrecht - Vitesse
2
Live meepraten in de Eredivisie: FC Volendam - Ajax
6
Man United gaat komende zomer voor man met afkoopclausule van 70 miljoen euro
7

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties