Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verbazing in Nederland over 'racisme' van Ron Jans: 'Wat een waanzin'

Laatste update:

Hans Nijland werkte jarenlang met Jans samen bij FC Groningen en noemt de 61-jarige oefenmeester 'een mensenmens'. "Hij maakt geen onderscheid. Nooit. Zwart, geel, bruin of wit, homo's en hetero's, iedereen is bij hem gelijk", benadrukt de voormalig algemeen directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dus Ron Jans en racisme? Wat een waanzin! Wie hem een beetje heeft leren kennen in Amerika, moet dat toch ook weten?"

In zijn tijd bij PEC Zwolle stond Jans tijdens een trainingskamp in Zuid-Afrika erop dat de selectie een bezoek bracht aan Robbeneiland. "Vond-ie belangrijk om dat te laten zien. Voor mij is het onbestaanbaar dat hij nu in een racismezaak wordt genoemd", benadrukt Nijland, wiens zoon Stef destijds voor PEC speelde. "Kijk naar al die donkere jongens die onder hem hebben gevoetbald. Voetballers die, alleen al bij FC Groningen, fantastische avonturen met hem hebben beleefd."

Eén van die spelers was Gibril Sankoh. "Ik heb 6,5 jaar met Ron gewerkt", zegt de nu assistent-trainer van FC Groningen Onder-17. "Mensen mogen denken en zeggen wat ze willen. Maar ik zeg je: Ron Jans is geen racist." Ook Adriaan Visser vindt het verhaal niet bij Jans passen. De voorzitter van PEC was recent op bezoek in de Verenigde Staten en bezocht onder meer het slavernijmuseum geweest in Cincinnati. "Kwam er met een brok in mijn keel vandaan. Ron was al eerder naar het museum geweest en had precies dezelfde ervaring."

"Weet je wat het is? Het is zó ongelooflijk moeilijk om je tegen dit soort dingen te verdedigen. Dit nieuws rolt over je heen, je kunt er eigenlijk niets tegen doen. Ik vind het buitengewoon vervelend voor Ron, die ik als een zeer correcte man ken." Ook Bram van Polen benadrukt dat 'iedereen die Jans kent, weet dat hij geen racist is'. "Ron staat altijd voor iedereen klaar. Wat ik aan hem waardeerde, is dat hij heel geïnteresseerd was in de mens achter de voetballer. En daarin maakte hij nooit onderscheid."

FC Cincinnati liet vrijdag weten onaangenaam verrast te zijn door de beschuldiging. De club begrijpt de ernst van de zaak en verleent alle medewerking aan het onderzoek. Tot het onderzoek is afgerond doet Jans een stapje terug als trainer van FC Cincinnati. Bij de Amerikaanse club zijn ook Jürgen Locadia en Maikel van der Werff actief. Gerard Nijkamp is technisch directeur in Cincinnati. Op 1 maart begint FC Cincinnati met een uitwedstrijd tegen New York Red Bulls aan het nieuwe seizoen in de MLS.

Meer nieuws

Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
11
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
0
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
1
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties