Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verbazing om vermoeidheid Oranje-spelers: 'Dan wil je toch vlammen?'

Laatste update:

Nederland kwalificeerde zich na overwinningen op Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-3) zeer eenvoudig voor de achtste finale van het toernooi, voordat het compleet mis ging tegen Tsjechië. Een rode kaart van Matthijs de Ligt na een handsbal bleek het startschot van een rampzalige slotfase, waarin Oranje twee doelpunten moest incasseren en werd uitgeschakeld. "Na dat EK was ik ongelooflijk teleurgesteld. Er had meer in gezeten voor ons", begint Lodeweges.

De Boer hanteerde, net als Louis van Gaal op het WK in Qatar, een 5-3-2 systeem. "Achteraf denk ik dat we toch niet het juiste systeem te pakken hadden", zegt diens ex-assistent-trainer. "Ook was ik verbaasd over de vermoeidheid van een aantal spelers tegen Tsjechië. Een achtste finale op het EK, dan wil je toch vlammen? Dat zag ik niet echt. Lag het dan toch aan de hitte? Hadden we eerder naar Hongarije moeten reizen om te acclimatiseren?", vraagt Lodeweges zich hardop af. Ook nu is er discussie over het 5-3-2 systeem. Van Gaal houdt, ondanks het matige veldspel van Oranje, echter vast aan zijn formatie.

Lodeweges herkent dat uit zijn eigen periode bij het Nederlands elftal. "Omdat we bij Oranje over veel goede verdedigers en opkomende backs beschikten, speelden we onze wedstrijden in 3-5-2 of 5-3-2. Het liep alleen niet lekker: we konden niet dominant genoeg zijn. Een beetje zoals Nederland op het huidige WK." De ex-assistent-trainer werd door bondscoach Ronald Koeman, die vóór zijn vertrek naar Barcelona de eindverantwoordelijke was bij Oranje, samen met Kees van Wonderen naar het WK in Rusland gestuurd om andere landen te bestuderen. Het tweetal was onder de indruk van België en raadde Koeman aan om over te gaan op hetzelfde 4-3-3 systeem, wat hij deed. De Boer koos bij zijn komst echter voor 5-3-2. "Die manier van spelen lieten we helemaal los. Ik vond dat jammer, maar had wel ingestemd", sluit Lodeweges af.

Meer nieuws

Fresia: 'Ik hoop dat hij gaat vlammen. Hij staat symbool voor het OranjeDNA'
11
Youri Mulder oppert Eredivisie-speler die Kroos kan opvolgen bij Real Madrid
1
'Stijn van Gassel kan direct na degradatie kiezen uit drie Eredivisie-clubs'
3
Precieze bedrag dat Feyenoord voor Priske betaalt lijkt bekend
25
Live meepraten in oefeninterlands: Duitsland - Oekraïne
0
Live meepraten in oefeninterlands: Engeland - Bosnië-Herzegovina
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties