Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Verbijsterde Borst sabelt KNVB neer: 'Dat schaamteloze gebrek aan solidariteit'

Laatste update:

"Het is zeer onverwacht en ook wel verbijsterend", opent Borst zijn analyse zondagochtend in het televisieprogramma WNL Op Zondag. "Het is knarsetandend binnengekomen bij De Graafschap en natuurlijk ook bij Cambuur. De KNVB had ook een verzoek bij de overige 34 clubs neergelegd, wat willen jullie? Zestien clubs waren voor een promotie-degradatieregeling. Maar de KNVB zei toen: 'We hebben negen tegenstemmers, maar ook negen onthoudingen'. Die hebben ze vervolgens opgeteld bij de tegenstemmers."

"Dat is krankzinnig en het deugt volgens mij ook niet", vervolgt Borst zijn relaas. "De procedure van de KNVB deugt gewoon niet. Daarom geef ik clubs als FC Utrecht, dat er ook slecht vanaf is gekomen, Cambuur en De Graafschap nog wel een kansje bij de rechter. Niet wat betreft het sportieve gedeelte, maar wel gezien de procedure. Het is allemaal toch wel een beetje dubieus." FC Utrecht, dat Europees voetbal misloopt en de bekerfinale niet kan spelen, is sowieso van plan om naar de rechter te stappen. Cambuur en De Graafschap onderzoeken de juridische mogelijkheden om het eindoordeel van de KNVB aan te vechten.

Het gebrek aan eensgezindheid bij de overige clubs is Borst een doorn in het oog. "Het erge van de KNVB en de voetballerij is dat schaamteloze gebrek aan solidariteit. Die hele tak staat op springen, want er komt straks zonder publiek geen geld meer binnen. Dan moet je zorgen dat je een goed plan hebt", aldus Borst, die afsluit met een kwinkslag. "We snakken naar een Vader des Vaderlands. Ik weet niet of Mark Rutte nog tijd heeft, maar als hij in de voetballerij de boel een beetje kan opknappen, dat zou toch wel fijn zijn."

Ben jij het eens met Hugo Borst?

Meer nieuws

VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
41
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
45
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties